Google Meet Handleiding

Google Meet is een populaire videoconferentietool die wordt gebruikt voor online vergaderingen, virtuele lessen en andere vormen van communicatie op afstand. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van Google Meet bespreken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze handige tool.

1. Een Google Meet-vergadering starten

Om een Google Meet-vergadering te starten, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open je webbrowser en ga naar de Google Meet-website.
 2. Klik op de knop “Nieuwe vergadering starten” of “Vergadering plannen” als je een vergadering voor een later tijdstip wilt inplannen.
 3. Geef je vergadering een naam en stel de datum en tijd in (indien van toepassing).
 4. Klik op “Vergadering starten” om de vergadering direct te starten of op “Opslaan” als je de vergadering hebt ingepland.

2. Deelnemen aan een Google Meet-vergadering

Als je wilt deelnemen aan een Google Meet-vergadering, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Open je webbrowser en ga naar de Google Meet-website.
 2. Klik op “Deelnemen aan vergadering”.
 3. Voer de vergadercode in die je hebt ontvangen van de organisator van de vergadering.
 4. Klik op “Deelnemen” om deel te nemen aan de vergadering.

3. Belangrijke functies van Google Meet

Google Meet biedt verschillende handige functies die je kunt gebruiken tijdens een vergadering. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Videogesprekken: Met Google Meet kun je videogesprekken voeren met één persoon of met een groep mensen.
 • Scherm delen: Je kunt je scherm delen tijdens een vergadering, zodat andere deelnemers kunnen zien wat er op je scherm wordt weergegeven.
 • Chat: Je kunt chatten met andere deelnemers tijdens een vergadering. Dit is handig om vragen te stellen of opmerkingen te maken zonder de vergadering te onderbreken.
 • Opname: Met Google Meet kun je vergaderingen opnemen, zodat je ze later kunt bekijken of delen met anderen.
 • Live ondertiteling: Google Meet biedt de mogelijkheid van live ondertiteling tijdens een vergadering, wat handig kan zijn voor mensen met gehoorproblemen.

4. Instellingen aanpassen in Google Meet

Je kunt verschillende instellingen aanpassen in Google Meet om de vergaderervaring aan te passen aan je behoeften. Hier zijn enkele belangrijke instellingen die je kunt wijzigen:

 • Camera en microfoon: Je kunt de camera en microfoon in- of uitschakelen voordat je aan een vergadering deelneemt.
 • Layout: Je kunt de lay-out van de vergadering aanpassen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een rasterweergave of een weergave met de spreker in beeld.
 • Notificaties: Je kunt instellen welke notificaties je wilt ontvangen tijdens een vergadering, bijvoorbeeld wanneer iemand de vergadering betreedt of verlaat.
 • Opname-instellingen: Je kunt instellen of je vergaderingen automatisch wilt laten opnemen of dat je handmatig wilt starten en stoppen met opnemen.

5. Veiligheids- en privacytips voor Google Meet

Om ervoor te zorgen dat je vergaderingen veilig en privé zijn, volgen hier enkele tips:

 • Deel de vergadercode niet openbaar: Zorg ervoor dat je de vergadercode alleen deelt met de mensen die je wilt uitnodigen voor de vergadering.
 • Vergrendel de vergadering: Als alle gewenste deelnemers aanwezig zijn, kun je de vergadering vergrendelen om te voorkomen dat ongewenste personen deelnemen.
 • Gebruik wachtwoordbeveiliging: Je kunt een wachtwoord instellen voor je vergaderingen, zodat alleen mensen met het juiste wachtwoord kunnen deelnemen.
 • Beheer deelnemers: Als organisator kun je deelnemers dempen, verwijderen of toestaan om deel te nemen aan de vergadering.

Met deze handleiding ben je nu goed uitgerust om Google Meet te gebruiken voor al je online vergaderingen en communicatiebehoeften op afstand. Veel succes!

Plaats een reactie