TP-Link WA850RE Handleiding

De TP-Link WA850RE is een populaire Wi-Fi range extender die wordt gebruikt om het bereik van een draadloos netwerk te vergroten. Met deze handleiding leer je stap voor stap hoe je de TP-Link WA850RE kunt installeren en configureren, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je draadloze netwerk.

Stap 1: Uitpakken en aansluiten

Voordat je de TP-Link WA850RE kunt gebruiken, moet je deze eerst uitpakken en aansluiten. Volg de onderstaande stappen:

 1. Haal de TP-Link WA850RE uit de verpakking.
 2. Sluit de WA850RE aan op een stopcontact in de buurt van je draadloze router.
 3. Wacht tot het Power LED-lampje op de WA850RE groen wordt.

Stap 2: Verbinden met het draadloze netwerk

Om de TP-Link WA850RE te kunnen gebruiken, moet je deze verbinden met je bestaande draadloze netwerk. Volg de onderstaande stappen:

 1. Druk op de WPS-knop op je draadloze router.
 2. Druk binnen 2 minuten op de WPS-knop op de TP-Link WA850RE.
 3. Wacht tot het Wireless LED-lampje op de WA850RE groen wordt, wat aangeeft dat de verbinding tot stand is gebracht.

Stap 3: Configuratie via de webinterface

Om de TP-Link WA850RE verder te configureren, moet je toegang krijgen tot de webinterface. Volg de onderstaande stappen:

 1. Open een webbrowser op je computer en typ het IP-adres van de WA850RE in de adresbalk. Het standaard IP-adres is meestal 192.168.0.254.
 2. Voer de standaard gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op de webinterface. Deze gegevens zijn te vinden in de handleiding van de WA850RE.
 3. Eenmaal ingelogd, kun je verschillende instellingen aanpassen, zoals het wijzigen van het draadloze netwerknaam (SSID), het instellen van een wachtwoord en het controleren van de signaalsterkte.

Stap 4: Plaatsing en optimalisatie

Om het maximale bereik en de beste signaalsterkte te krijgen, is het belangrijk om de TP-Link WA850RE op de juiste plaats te positioneren. Hier zijn enkele tips:

 • Plaats de WA850RE op een centrale locatie tussen je draadloze router en de gebieden waar je het Wi-Fi-signaal wilt versterken.
 • Zorg ervoor dat de WA850RE niet wordt geblokkeerd door muren, meubels of andere objecten die het signaal kunnen verstoren.
 • Experimenteer met verschillende posities en hoeken om de beste signaalsterkte te vinden.

Stap 5: Firmware-updates

Om ervoor te zorgen dat je TP-Link WA850RE optimaal blijft werken, is het belangrijk om regelmatig firmware-updates uit te voeren. Volg de onderstaande stappen om de firmware van de WA850RE bij te werken:

 1. Bezoek de TP-Link website en zoek naar de nieuwste firmwareversie voor de WA850RE.
 2. Download de firmware en sla deze op je computer op.
 3. Log in op de webinterface van de WA850RE en ga naar het gedeelte voor firmware-updates.
 4. Selecteer het gedownloade firmwarebestand en start het updateproces.
 5. Wacht tot het updateproces is voltooid en start de WA850RE opnieuw op.

Conclusie

Met de TP-Link WA850RE kun je eenvoudig het bereik van je draadloze netwerk vergroten. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je de WA850RE snel installeren en configureren. Vergeet niet om regelmatig firmware-updates uit te voeren om ervoor te zorgen dat je WA850RE optimaal blijft werken. Met de juiste plaatsing en optimalisatie kun je genieten van een sterk en betrouwbaar Wi-Fi-signaal in je hele huis of kantoor.

Plaats een reactie