Tece Inbouwreservoir Handleiding

Een Tece inbouwreservoir is een essentieel onderdeel van een moderne badkamer. Het biedt een efficiënte en ruimtebesparende oplossing voor het installeren van een toilet. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een Tece inbouwreservoir kunt installeren en gebruiken.

Benodigde materialen

Voordat je begint met de installatie van het Tece inbouwreservoir, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Hier is een lijst van de materialen die je nodig hebt:

 • Tece inbouwreservoir
 • Toilet
 • Wateraansluiting
 • Sanitairkit
 • Boormachine
 • Schroevendraaier
 • Waterpas
 • Meetlint

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met de installatie, moet je ervoor zorgen dat de vloer en de muur waarop het inbouwreservoir wordt geplaatst, schoon en vlak zijn. Verwijder eventuele oude kit of lijmresten en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de installatie kunnen belemmeren.

Stap 2: Plaatsing van het inbouwreservoir

Plaats het Tece inbouwreservoir op de gewenste locatie op de muur. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het reservoir waterpas staat. Markeer de positie van de bevestigingsgaten op de muur met een potlood.

Stap 3: Bevestiging van het inbouwreservoir

Boor gaten op de gemarkeerde posities en bevestig het inbouwreservoir stevig aan de muur met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Controleer opnieuw met de waterpas om ervoor te zorgen dat het reservoir nog steeds waterpas staat.

Stap 4: Aansluiting van de waterleiding

Sluit de waterleiding aan op het inbouwreservoir volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de wateraansluiting stevig is bevestigd en dat er geen lekkages zijn. Controleer de waterdruk en pas deze indien nodig aan.

Stap 5: Plaatsing van het toilet

Plaats het toilet op het inbouwreservoir en zorg ervoor dat het stevig vastzit. Gebruik de meegeleverde bevestigingsmaterialen om het toilet op zijn plaats te houden. Controleer opnieuw met de waterpas om ervoor te zorgen dat het toilet waterpas staat.

Stap 6: Afwerking

Gebruik sanitairkit om eventuele kieren tussen het inbouwreservoir en de muur af te dichten. Laat de kit drogen volgens de instructies van de fabrikant. Reinig het toilet en de omgeving grondig voordat je het in gebruik neemt.

Gebruik en onderhoud

Een Tece inbouwreservoir is ontworpen voor langdurig gebruik, maar het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om optimale prestaties te garanderen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik en onderhoud van het inbouwreservoir:

 • Reinig het inbouwreservoir regelmatig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.
 • Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.
 • Controleer regelmatig op lekkages en repareer deze indien nodig.
 • Vervang versleten onderdelen tijdig om problemen te voorkomen.
 • Volg de instructies van de fabrikant voor het ontkalken van het inbouwreservoir indien nodig.

Conclusie

Het installeren van een Tece inbouwreservoir kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste handleiding en materialen is het goed te doen. Volg de stappen in deze handleiding zorgvuldig en je zult genieten van een goed functionerend toilet in je badkamer. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van het inbouwreservoir te verlengen. Veel succes!

Plaats een reactie