Renault Captur Navigatie Handleiding

De Renault Captur is een populaire compacte SUV die bekend staat om zijn stijlvolle design, comfortabele interieur en geavanceerde technologie. Een van de meest gewaardeerde functies van de Captur is het navigatiesysteem, dat bestuurders helpt om gemakkelijk hun weg te vinden. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies van het navigatiesysteem van de Renault Captur bespreken en uitleggen hoe je het kunt gebruiken.

Belangrijkste functies

Het navigatiesysteem van de Renault Captur is uitgerust met een breed scala aan functies die je helpen om efficiënt en veilig te navigeren. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • Interactieve kaarten: Het navigatiesysteem toont gedetailleerde kaarten die je helpen om je route te plannen en te volgen. Je kunt inzoomen en uitzoomen om een beter overzicht te krijgen van je omgeving.
 • Spraakbegeleiding: De Captur biedt spraakbegeleiding om je stap voor stap door je route te leiden. Dit zorgt ervoor dat je je ogen op de weg kunt houden en je handen aan het stuur kunt houden.
 • Verkeersinformatie: Het navigatiesysteem van de Captur kan real-time verkeersinformatie ontvangen en je alternatieve routes aanbevelen om files te vermijden. Dit bespaart tijd en zorgt voor een soepelere reis.
 • Punten van interesse: Je kunt eenvoudig zoeken naar punten van interesse, zoals restaurants, tankstations en hotels, en deze toevoegen aan je route. Dit maakt het plannen van tussenstops gemakkelijk en handig.
 • Bluetooth-connectiviteit: Het navigatiesysteem van de Captur is verbonden met je smartphone via Bluetooth, zodat je handsfree kunt bellen en berichten kunt ontvangen en verzenden terwijl je onderweg bent.

Het navigatiesysteem gebruiken

Het navigatiesysteem van de Renault Captur is eenvoudig te gebruiken en biedt een intuïtieve interface. Volg deze stappen om het systeem te gebruiken:

 1. Zorg ervoor dat het navigatiesysteem is ingeschakeld en dat het GPS-signaal is ontvangen.
 2. Tik op het “Navigatie” pictogram op het touchscreen van het infotainmentsysteem.
 3. Selecteer je bestemming door het invoeren van een adres, het selecteren van een punt van interesse of het kiezen van een locatie op de kaart.
 4. Controleer de voorgestelde route en pas deze indien nodig aan.
 5. Tik op “Start” om de navigatie te starten.
 6. Volg de spraakbegeleiding en de aanwijzingen op het scherm om je bestemming te bereiken.

Als je onderweg een tussenstop wilt maken, kun je eenvoudig een punt van interesse toevoegen aan je route. Volg deze stappen om een tussenstop toe te voegen:

 1. Tijdens het navigeren, tik op het “Punten van interesse” pictogram op het scherm.
 2. Zoek naar het gewenste punt van interesse, zoals een restaurant of een tankstation.
 3. Selecteer het gewenste punt van interesse en tik op “Toevoegen aan route”.
 4. Het navigatiesysteem zal de nieuwe tussenstop aan je route toevoegen en je de aangepaste route-instructies geven.

Tips en tricks

Hier zijn enkele handige tips en tricks om het meeste uit het navigatiesysteem van de Renault Captur te halen:

 • Update regelmatig de kaarten en software van het navigatiesysteem om ervoor te zorgen dat je altijd de meest recente informatie hebt.
 • Maak gebruik van de spraakbegeleiding om je handen aan het stuur en je ogen op de weg te houden.
 • Gebruik de verkeersinformatie functie om files te vermijden en je reistijd te verkorten.
 • Experimenteer met verschillende route-opties om de snelste of meest pittoreske route te vinden.
 • Maak gebruik van de Bluetooth-connectiviteit om handsfree te bellen en berichten te verzenden en ontvangen.

Conclusie

Het navigatiesysteem van de Renault Captur is een waardevolle toevoeging aan deze populaire compacte SUV. Met functies zoals interactieve kaarten, spraakbegeleiding en verkeersinformatie, helpt het systeem bestuurders om efficiënt en veilig hun weg te vinden. Door de eenvoudige interface en handige functies is het navigatiesysteem gemakkelijk te gebruiken en biedt het een geweldige rijervaring. Of je nu een lange reis maakt of gewoon je weg wilt vinden in de stad, de Renault Captur navigatie handleiding zal je helpen om je bestemming probleemloos te bereiken.

Plaats een reactie