Intergas HRE 36 30 Handleiding

De Intergas HRE 36 30 is een populaire cv-ketel die veelvuldig wordt gebruikt in Nederlandse huishoudens. Deze handleiding is bedoeld om u te helpen bij het begrijpen en bedienen van uw Intergas HRE 36 30 cv-ketel. We zullen de belangrijkste functies, instellingen en onderhoudsinstructies behandelen, zodat u het maximale uit uw cv-ketel kunt halen.

Belangrijkste kenmerken van de Intergas HRE 36 30

Voordat we ingaan op de details van de handleiding, is het belangrijk om de belangrijkste kenmerken van de Intergas HRE 36 30 te begrijpen. Deze cv-ketel is ontworpen met energie-efficiëntie en betrouwbaarheid in gedachten. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Hoog rendement: De Intergas HRE 36 30 heeft een hoog rendement, wat betekent dat hij efficiënter is in het omzetten van gas in warmte. Dit kan leiden tot lagere energiekosten.
 • Dubbele HR-technologie: Deze cv-ketel maakt gebruik van dubbele HR-technologie, wat betekent dat hij zowel warmte uit de verbrandingsgassen als uit de waterdamp haalt. Dit zorgt voor een nog hoger rendement.
 • Compact formaat: De Intergas HRE 36 30 is compact van formaat, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te installeren is.
 • Modulerende werking: Deze cv-ketel heeft een modulerende werking, wat betekent dat hij zijn vermogen aanpast aan de warmtebehoefte van uw huis. Dit zorgt voor een gelijkmatige en energiezuinige verwarming.
 • Gebruiksvriendelijk: De Intergas HRE 36 30 is eenvoudig te bedienen en heeft een duidelijk display waarop u de status en instellingen kunt aflezen.

Installatie van de Intergas HRE 36 30

Voordat u uw Intergas HRE 36 30 kunt gebruiken, moet deze correct worden geïnstalleerd. Het is altijd raadzaam om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en volgens de voorschriften wordt uitgevoerd. Hier zijn enkele belangrijke stappen die moeten worden gevolgd bij de installatie:

 1. Zorg ervoor dat de cv-ketel op een geschikte locatie wordt geplaatst, bij voorkeur dicht bij de rookgasafvoer en de water- en gasaansluitingen.
 2. Sluit de cv-ketel aan op de water- en gasleidingen volgens de instructies in de handleiding.
 3. Sluit de rookgasafvoer aan op de cv-ketel en zorg ervoor dat deze correct is geïnstalleerd en goed is afgedicht.
 4. Sluit de cv-ketel aan op het elektriciteitsnet en zorg ervoor dat de juiste spanning wordt gebruikt.
 5. Voer een eerste controle uit om ervoor te zorgen dat de cv-ketel correct is geïnstalleerd en goed functioneert.

Bediening van de Intergas HRE 36 30

De Intergas HRE 36 30 is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Hier zijn enkele belangrijke stappen om de cv-ketel te bedienen:

 1. Om de cv-ketel in te schakelen, draait u de thermostaatknop naar de gewenste temperatuur.
 2. Op het display van de cv-ketel kunt u de huidige temperatuur, de druk en andere relevante informatie aflezen.
 3. Als u de temperatuur wilt aanpassen, draait u eenvoudigweg de thermostaatknop naar de gewenste temperatuur.
 4. Om de cv-ketel uit te schakelen, draait u de thermostaatknop naar de laagste stand.
 5. Controleer regelmatig de druk van de cv-ketel en vul indien nodig water bij volgens de instructies in de handleiding.

Onderhoud van de Intergas HRE 36 30

Om ervoor te zorgen dat uw Intergas HRE 36 30 optimaal blijft presteren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsinstructies:

 • Laat uw cv-ketel jaarlijks controleren en onderhouden door een erkende installateur.
 • Controleer regelmatig de waterdruk van de cv-ketel en vul indien nodig water bij.
 • Reinig de buitenkant van de cv-ketel regelmatig met een vochtige doek.
 • Vervang indien nodig de batterijen van de thermostaat.
 • Houd de omgeving rondom de cv-ketel schoon en vrij van vuil en stof.

Conclusie

De Intergas HRE 36 30 is een betrouwbare en energiezuinige cv-ketel die veel comfort biedt in uw huis. Met behulp van deze handleiding kunt u de cv-ketel gemakkelijk bedienen en onderhouden, zodat u optimaal kunt profiteren van de vele functies en voordelen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen tijdig te laten verhelpen door een professional. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van een comfortabele en efficiënte verwarming in uw huis.

Plaats een reactie