Canon TS3151 Handleiding

De Canon TS3151 is een all-in-one printer die geschikt is voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren. Het is een compacte en betaalbare printer die gemakkelijk te gebruiken is. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies van de Canon TS3151 bespreken en uitleggen hoe je de printer kunt installeren en gebruiken.

Belangrijkste functies

De Canon TS3151 biedt een breed scala aan functies die het printen, scannen en kopiëren gemakkelijk maken. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • Draadloos printen: Met de Canon TS3151 kun je draadloos printen vanaf je smartphone, tablet of computer. Dit maakt het gemakkelijk om documenten en foto’s af te drukken zonder dat je fysiek verbonden hoeft te zijn met de printer.
 • Automatisch dubbelzijdig printen: De printer ondersteunt automatisch dubbelzijdig printen, waardoor je papier kunt besparen en milieuvriendelijker kunt printen.
 • Scanner: De Canon TS3151 heeft een ingebouwde scanner waarmee je documenten en foto’s kunt scannen en opslaan op je computer of rechtstreeks kunt e-mailen.
 • Cloud printing: Met de Canon TS3151 kun je rechtstreeks vanuit de cloud printen. Dit betekent dat je documenten kunt afdrukken vanuit populaire cloudopslagdiensten zoals Google Drive en Dropbox.
 • Compact formaat: De printer heeft een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk in kleine ruimtes past. Dit maakt het ideaal voor thuisgebruik of kleine kantoren waar ruimte beperkt is.

Installatie

De installatie van de Canon TS3151 is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg deze stappen om de printer in te stellen:

 1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en beschermende tape van de printer.
 2. Sluit de printer aan op een stopcontact en zet hem aan.
 3. Verbind de printer met je computer via een USB-kabel of maak verbinding met het draadloze netwerk van de printer.
 4. Download en installeer de nieuwste stuurprogramma’s en software van de Canon-website.
 5. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Gebruik

De Canon TS3151 is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van de printer:

 • Papier laden: Open de papierlade en plaats het papier met de bedrukte zijde naar beneden. Pas de papiergeleiders aan, zodat ze goed aansluiten op het formaat van het papier.
 • Printen: Selecteer het document of de foto die je wilt afdrukken op je computer of mobiele apparaat. Kies de Canon TS3151 als de geselecteerde printer en pas eventuele printinstellingen aan, zoals het aantal exemplaren en de paginabereik.
 • Scannen: Plaats het document of de foto die je wilt scannen op de glasplaat van de scanner. Start de scanfunctie op je computer of mobiele apparaat en selecteer de Canon TS3151 als de scanner. Pas eventuele scaninstellingen aan, zoals de resolutie en het bestandsformaat.
 • Kopiëren: Plaats het document dat je wilt kopiëren op de glasplaat van de scanner. Selecteer de kopieerfunctie op de printer en pas eventuele kopieerinstellingen aan, zoals het aantal kopieën en de grootte.

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt met de Canon TS3151, zijn hier enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen:

 • Geen verbinding: Controleer of de printer correct is aangesloten op het netwerk of de computer. Probeer de printer opnieuw op te starten en controleer de netwerkinstellingen.
 • Papierstoring: Als er een papierstoring optreedt, verwijder dan voorzichtig het vastgelopen papier. Controleer de papierlade op kreuken of buigingen en pas de papiergeleiders aan.
 • Slechte afdrukkwaliteit: Controleer of de inktcartridges voldoende inkt bevatten. Voer indien nodig een reinigingscyclus uit om verstopte spuitopeningen te verwijderen. Controleer ook de printinstellingen op je computer of mobiele apparaat.
 • Scanner werkt niet: Controleer of de scanner correct is aangesloten op de computer. Zorg ervoor dat je de nieuwste scannerstuurprogramma’s hebt geïnstalleerd. Probeer de scanner opnieuw te starten en controleer de scaninstellingen.

Conclusie

De Canon TS3151 is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke printer die geschikt is voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren. Met functies zoals draadloos printen, automatisch dubbelzijdig printen en cloud printing, biedt de printer gemak en flexibiliteit. Door de eenvoudige installatie en het gebruiksvriendelijke ontwerp is de Canon TS3151 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare printer. Volg de handleiding en geniet van moeiteloos printen, scannen en kopiëren met de Canon TS3151.

Plaats een reactie