Canon TS3150 Handleiding

De Canon TS3150 is een all-in-one printer die geschikt is voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren. Het is een compacte en betaalbare printer die gemakkelijk te gebruiken is. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies van de Canon TS3150 bespreken en uitleggen hoe je de printer kunt installeren en gebruiken.

Belangrijkste functies

De Canon TS3150 biedt een breed scala aan functies die het printen, scannen en kopiëren gemakkelijk maken. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • Draadloos printen: Met de TS3150 kun je draadloos printen vanaf je smartphone, tablet of computer. Dit maakt het gemakkelijk om documenten en foto’s af te drukken zonder dat je een fysieke verbinding met de printer hoeft te maken.
 • Automatisch dubbelzijdig printen: De printer ondersteunt automatisch dubbelzijdig printen, waardoor je papier kunt besparen en milieuvriendelijker kunt printen.
 • Scanner: De TS3150 heeft een ingebouwde scanner waarmee je documenten en foto’s kunt scannen en opslaan op je computer of rechtstreeks kunt e-mailen.
 • Cloud printing: Met de Canon Print-app kun je rechtstreeks vanuit de cloud printen. Dit betekent dat je documenten kunt afdrukken vanuit populaire cloudopslagdiensten zoals Google Drive en Dropbox.

Installatie

De installatie van de Canon TS3150 is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg deze stappen om de printer in te stellen:

 1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en beschermende tape van de printer.
 2. Sluit de printer aan op een stopcontact en zet hem aan.
 3. Download de Canon Print-app op je smartphone of tablet.
 4. Open de Canon Print-app en volg de instructies om de printer met je draadloze netwerk te verbinden.
 5. Volg de instructies op het scherm om de juiste cartridges te installeren.
 6. De printer is nu klaar voor gebruik.

Gebruik

Het gebruik van de Canon TS3150 is intuïtief en gemakkelijk. Volg deze stappen om te printen, scannen of kopiëren:

 1. Open het document of de foto die je wilt afdrukken op je smartphone, tablet of computer.
 2. Selecteer de printopties, zoals het aantal exemplaren en de paginabereik.
 3. Kies de Canon TS3150 als de geselecteerde printer.
 4. Druk op de printknop en wacht tot de printer het document afdrukt.

Om te scannen, plaats je het document of de foto op de glasplaat van de scanner en volg je deze stappen:

 1. Open de Canon Print-app op je smartphone of tablet.
 2. Selecteer de scanoptie.
 3. Kies de gewenste scaninstellingen, zoals de resolutie en het bestandsformaat.
 4. Druk op de scanknop en wacht tot de scanner het document of de foto heeft gescand.
 5. Je kunt het gescande bestand opslaan op je computer of rechtstreeks e-mailen.

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van de Canon TS3150, zijn hier enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen:

 • De printer drukt niet af: Controleer of de printer is ingeschakeld en of er voldoende papier en inktcartridges zijn geïnstalleerd. Controleer ook of de printer correct is verbonden met het draadloze netwerk.
 • Slechte printkwaliteit: Controleer of de inktcartridges niet leeg zijn en reinig de printkoppen indien nodig. Zorg er ook voor dat je het juiste papierformaat en -type gebruikt.
 • Verbinding met het draadloze netwerk verloren: Controleer of de printer binnen het bereik van het draadloze netwerk is en of de netwerkverbinding stabiel is. Probeer de printer opnieuw met het netwerk te verbinden.

Conclusie

De Canon TS3150 is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke printer die geschikt is voor zowel thuisgebruik als kleine kantoren. Met functies zoals draadloos printen, automatisch dubbelzijdig printen en cloud printing, biedt de TS3150 veel gemak en flexibiliteit. Met de eenvoudige installatie en intuïtieve bediening is de Canon TS3150 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare printer.

Plaats een reactie