Zazu Slaaptrainer Handleiding

De Zazu slaaptrainer is een handig hulpmiddel voor ouders om hun kinderen te helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaapritme. Met behulp van de Zazu slaaptrainer kunnen kinderen leren wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je de Zazu slaaptrainer kunt instellen en gebruiken.

Stap 1: De Zazu slaaptrainer instellen

Voordat je de Zazu slaaptrainer kunt gebruiken, moet je deze eerst instellen. Volg de onderstaande stappen om de slaaptrainer in te stellen:

 1. Plaats de Zazu slaaptrainer in de slaapkamer van je kind op een plek waar het goed zichtbaar is.
 2. Sluit de slaaptrainer aan op een stopcontact met behulp van de bijgeleverde adapter.
 3. Druk op de aan/uit-knop aan de achterkant van de slaaptrainer om deze in te schakelen.
 4. Stel de tijd in door op de klokknop aan de voorkant van de slaaptrainer te drukken. Gebruik de pijlknoppen om de juiste tijd in te stellen.
 5. Stel de wektijd in door op de wekkerknop aan de voorkant van de slaaptrainer te drukken. Gebruik opnieuw de pijlknoppen om de gewenste wektijd in te stellen.
 6. Stel de gewenste helderheid van het display in door op de zonknop aan de voorkant van de slaaptrainer te drukken. Gebruik de pijlknoppen om de gewenste helderheid te selecteren.

Stap 2: De Zazu slaaptrainer gebruiken

Na het instellen van de Zazu slaaptrainer kun je deze gebruiken om je kind te helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaapritme. Volg de onderstaande stappen om de slaaptrainer te gebruiken:

 1. Leg aan je kind uit dat wanneer de slaaptrainer blauw is, het tijd is om te slapen. Wanneer de slaaptrainer geel is, is het tijd om op te staan.
 2. Laat je kind weten dat het pas uit bed mag komen wanneer de slaaptrainer geel is en dat het stil moet blijven liggen totdat dit het geval is.
 3. Stel de wektijd in op de gewenste tijd waarop je wilt dat je kind opstaat.
 4. Wanneer de wektijd is bereikt, zal de slaaptrainer automatisch van blauw naar geel veranderen, waardoor je kind weet dat het tijd is om op te staan.

Stap 3: Extra functies van de Zazu slaaptrainer

Naast het helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaapritme, heeft de Zazu slaaptrainer ook enkele extra functies die handig kunnen zijn. Hier zijn een paar van deze extra functies:

 • Nachtlicht: De Zazu slaaptrainer heeft een ingebouwd nachtlampje dat je kunt inschakelen om je kind een gevoel van veiligheid te geven tijdens het slapen.
 • Alarm: Naast het instellen van de wektijd, kun je ook een alarm instellen op de slaaptrainer om je kind te helpen herinneren aan bepaalde taken of activiteiten.
 • Slaapliedjes: De Zazu slaaptrainer heeft een aantal ingebouwde slaapliedjes die je kunt afspelen om je kind te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

Met deze extra functies kun je de Zazu slaaptrainer aanpassen aan de behoeften van je kind en het slaapritueel nog aangenamer maken.

Conclusie

De Zazu slaaptrainer is een handig hulpmiddel voor ouders om hun kinderen te helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaapritme. Met behulp van de eenvoudige instellingen en het duidelijke kleurendisplay kan je kind leren wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Daarnaast biedt de slaaptrainer extra functies zoals een nachtlampje, alarm en slaapliedjes om het slaapritueel nog aangenamer te maken. Volg de stappen in deze handleiding om de Zazu slaaptrainer correct in te stellen en te gebruiken, en geniet van een goede nachtrust voor zowel jou als je kind.

Plaats een reactie