TP Link AV600 Handleiding

De TP Link AV600 is een populair powerline-netwerkadapter die gebruikers in staat stelt om hun internetverbinding uit te breiden naar verschillende kamers in hun huis of kantoor. Met deze handleiding willen we u stap voor stap begeleiden bij het installeren en configureren van de TP Link AV600, zodat u optimaal gebruik kunt maken van deze handige netwerkoplossing.

Stap 1: Inhoud van de doos

Voordat we beginnen met de installatie, laten we eerst kijken naar de inhoud van de doos. Bij het openen van de verpakking vindt u de volgende items:

 • TP Link AV600 powerline-adapter (meestal twee stuks)
 • Ethernetkabel
 • Installatie-cd
 • Handleiding

Zorg ervoor dat u alle benodigde items heeft voordat u verder gaat met de installatie.

Stap 2: Plaatsing van de powerline-adapters

De volgende stap is het bepalen van de juiste plaatsing van de powerline-adapters. Het is belangrijk om de adapters in stopcontacten te plaatsen die zich dicht bij uw router en het apparaat dat u wilt verbinden bevinden. Hierdoor wordt een sterke en stabiele verbinding gegarandeerd.

Daarnaast is het ook belangrijk om de adapters niet in een stopcontact met een stekkerdoos of verlengsnoer te plaatsen, omdat dit de prestaties kan beïnvloeden. Sluit de adapters rechtstreeks aan op een stopcontact voor de beste resultaten.

Stap 3: Verbinding maken met uw router

Om de TP Link AV600 te laten werken, moet u deze verbinden met uw bestaande router. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Sluit een van de powerline-adapters aan op uw router met behulp van de meegeleverde Ethernetkabel.
 2. Steek de adapter in een stopcontact en wacht tot de Power LED brandt.
 3. Herhaal deze stappen voor de andere powerline-adapter.

Op dit punt zijn de powerline-adapters met elkaar verbonden via het elektriciteitsnetwerk en met uw router via de Ethernetkabel.

Stap 4: Verbinding maken met uw apparaat

De volgende stap is het verbinden van uw apparaat (bijvoorbeeld een computer, smart-tv of spelconsole) met de TP Link AV600. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Sluit uw apparaat aan op de tweede powerline-adapter met behulp van een Ethernetkabel.
 2. Steek de adapter in een stopcontact en wacht tot de Power LED brandt.

Op dit punt is uw apparaat verbonden met de TP Link AV600 en zou u een stabiele internetverbinding moeten hebben.

Stap 5: Configuratie en beveiliging

Om uw TP Link AV600 te configureren en te beveiligen, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Open een webbrowser op uw apparaat en typ het IP-adres van de powerline-adapter in de adresbalk. Het IP-adres is te vinden in de handleiding of op de onderkant van de adapter.
 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de configuratiepagina. Standaard zijn de inloggegevens “admin” voor zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord.
 3. Eenmaal ingelogd, kunt u verschillende instellingen aanpassen, zoals het wijzigen van het draadloze netwerknaam (SSID) en het instellen van een wachtwoord voor uw netwerk.
 4. Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan voordat u de configuratiepagina verlaat.

Met deze configuratiestappen kunt u uw TP Link AV600 aanpassen aan uw specifieke behoeften en uw netwerk beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang.

Conclusie

De TP Link AV600 is een handige oplossing om uw internetverbinding uit te breiden naar verschillende kamers in uw huis of kantoor. Met behulp van deze handleiding kunt u de powerline-adapters eenvoudig installeren, configureren en beveiligen, zodat u kunt genieten van een stabiele en betrouwbare internetverbinding.

Volg de bovenstaande stappen zorgvuldig en raadpleeg indien nodig de meegeleverde handleiding voor meer gedetailleerde instructies. Met de TP Link AV600 kunt u uw netwerkuitbreiding gemakkelijk en probleemloos realiseren.

Plaats een reactie