SureFlap Kattenluik Handleiding

Als je een SureFlap kattenluik hebt aangeschaft, is het belangrijk om de handleiding goed door te nemen. In deze handleiding vind je alle informatie die je nodig hebt om het kattenluik correct te installeren en te gebruiken. Het SureFlap kattenluik is een innovatief product dat speciaal is ontworpen om het leven van zowel jou als je kat gemakkelijker te maken.

Installatie

Voordat je het SureFlap kattenluik kunt gebruiken, moet je het eerst installeren. Volg de onderstaande stappen om het kattenluik correct te installeren:

 1. Plaats het kattenluik in de gewenste positie op de deur of muur. Zorg ervoor dat de hoogte geschikt is voor je kat.
 2. Markeer de positie van de schroefgaten met een potlood.
 3. Boor de schroefgaten en bevestig het kattenluik stevig met de meegeleverde schroeven.
 4. Bevestig de tunnelstukken aan beide zijden van het kattenluik om ervoor te zorgen dat het goed is afgedicht.
 5. Test het kattenluik door het te openen en te sluiten om er zeker van te zijn dat het goed functioneert.

Programmeren

Na de installatie moet je het SureFlap kattenluik programmeren, zodat het de microchip van je kat herkent. Volg deze stappen om het kattenluik te programmeren:

 1. Druk op de “Program” knop op het kattenluik. Het indicatorlampje begint te knipperen.
 2. Houd de microchip van je kat dicht bij het kattenluik totdat het indicatorlampje stopt met knipperen en blijft branden.
 3. Laat de “Program” knop los en het kattenluik is nu geprogrammeerd om de microchip van je kat te herkennen.

Gebruik

Na de installatie en het programmeren van het SureFlap kattenluik, kun je het nu in gebruik nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden bij het gebruik van het kattenluik:

 • Zorg ervoor dat de batterijen van het kattenluik altijd opgeladen zijn. Een lege batterij kan ervoor zorgen dat het kattenluik niet goed functioneert.
 • Controleer regelmatig de werking van het kattenluik om er zeker van te zijn dat het soepel opent en sluit.
 • Als je meerdere katten hebt, zorg er dan voor dat elke kat een microchip heeft die geprogrammeerd is in het kattenluik.
 • Stel de gewenste instellingen in op het kattenluik, zoals de vergrendelingsmodus en de tijdsinstellingen.
 • Reinig het kattenluik regelmatig om ervoor te zorgen dat het vrij is van vuil en haren.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het SureFlap kattenluik:

1. Kan ik het kattenluik gebruiken als mijn kat geen microchip heeft?

Ja, het SureFlap kattenluik wordt geleverd met een RFID-halsbandtag die je aan de halsband van je kat kunt bevestigen. Deze tag kan worden geprogrammeerd om het kattenluik te openen en te sluiten.

2. Kan ik het kattenluik gebruiken voor meerdere katten?

Ja, het SureFlap kattenluik kan worden geprogrammeerd voor maximaal 32 verschillende microchips of RFID-halsbandtags. Hierdoor kunnen meerdere katten het kattenluik gebruiken.

3. Kan het kattenluik worden gebruikt voor grote katten?

Ja, het SureFlap kattenluik is geschikt voor de meeste kattenrassen, inclusief grote katten. Zorg ervoor dat de hoogte van het kattenluik voldoende is voor je kat.

4. Kan ik het kattenluik gebruiken voor zowel binnen- als buitendeuren?

Ja, het SureFlap kattenluik kan worden geïnstalleerd op zowel binnen- als buitendeuren. Zorg ervoor dat het kattenluik goed is afgedicht om tocht en waterlekkage te voorkomen.

5. Hoe lang gaan de batterijen van het kattenluik mee?

De batterijen van het SureFlap kattenluik gaan gemiddeld 6 maanden mee, afhankelijk van het gebruik. Het kattenluik geeft een waarschuwingssignaal wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

Conclusie

Het SureFlap kattenluik is een handig en innovatief product dat het leven van zowel jou als je kat gemakkelijker maakt. Door de handleiding zorgvuldig door te nemen en de installatie- en programmeerinstructies te volgen, kun je het kattenluik correct installeren en gebruiken. Vergeet niet om regelmatig de werking van het kattenluik te controleren en het schoon te maken om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren. Met het SureFlap kattenluik kan je kat veilig naar binnen en buiten gaan, terwijl ongewenste bezoekers buiten blijven.

Plaats een reactie