Sonos Beam Handleiding

De Sonos Beam is een compacte soundbar die speciaal is ontworpen om een hoogwaardige geluidservaring te bieden bij het kijken naar films, tv-programma’s en het luisteren naar muziek. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van de Sonos Beam bespreken, zodat je het maximale uit je apparaat kunt halen.

Installatie

Voordat je de Sonos Beam kunt gebruiken, moet je deze eerst installeren. Volg de onderstaande stappen om de installatie succesvol te voltooien:

 1. Plaats de Sonos Beam onder je tv, zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd.
 2. Sluit de meegeleverde voedingskabel aan op de Sonos Beam en steek de stekker in een stopcontact.
 3. Verbind de Sonos Beam met je tv via de meegeleverde HDMI-kabel. Zorg ervoor dat je de HDMI-ARC-poort op je tv gebruikt.
 4. Download de Sonos-app op je smartphone of tablet en volg de instructies om de Sonos Beam aan je wifi-netwerk toe te voegen.
 5. Volg de in-app instructies om de geluidsinstellingen van de Sonos Beam aan te passen aan je voorkeuren.

Belangrijkste Functies

De Sonos Beam wordt geleverd met een scala aan functies die je kijk- en luisterervaring naar een hoger niveau tillen. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Spraakbesturing: De Sonos Beam is compatibel met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hierdoor kun je eenvoudig je favoriete muziek afspelen, het volume regelen en zelfs je smart home-apparaten bedienen met je stem.
 • Multiroom-audio: Met de Sonos Beam kun je een draadloos audiosysteem creëren door meerdere Sonos-speakers in verschillende kamers te plaatsen. Hierdoor kun je dezelfde muziek in het hele huis afspelen of verschillende nummers in elke kamer.
 • Trueplay: Met de Trueplay-functie van de Sonos-app kun je het geluid van de Sonos Beam automatisch optimaliseren op basis van de akoestiek van de kamer. Hierdoor geniet je altijd van een gebalanceerd en helder geluid, ongeacht waar je de soundbar plaatst.
 • Nachtmodus: Als je ’s avonds laat naar films kijkt, kun je de nachtmodus inschakelen om het geluidsniveau te verlagen en spraakverstaanbaarheid te verbeteren. Hierdoor kun je genieten van je favoriete films zonder anderen te storen.

Geavanceerde Instellingen

Naast de standaardinstellingen zijn er ook enkele geavanceerde instellingen beschikbaar voor de Sonos Beam. Hiermee kun je de geluidsweergave verder aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren:

 • Bass en Treble aanpassen: Met de Sonos-app kun je de bas- en treble-instellingen van de Sonos Beam aanpassen. Hierdoor kun je het geluid naar wens versterken of verzachten.
 • Dialoguen versterken: Als je moeite hebt om dialogen te horen, kun je de dialoogversterkingsfunctie inschakelen. Hierdoor worden de vocale frequenties geoptimaliseerd, waardoor dialogen duidelijker worden weergegeven.
 • Automatische uitschakeling: Je kunt de Sonos Beam zo instellen dat deze automatisch wordt uitgeschakeld na een bepaalde periode van inactiviteit. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat de soundbar niet onnodig aan blijft staan.

Probleemoplossing

Als je problemen ondervindt met de Sonos Beam, zijn er enkele veelvoorkomende problemen die je zelf kunt oplossen:

 • Geen geluid: Controleer of de Sonos Beam correct is aangesloten op je tv en of het volume niet op mute staat. Controleer ook of de tv is ingesteld om het geluid via de HDMI-ARC-poort uit te voeren.
 • Verbindingsproblemen: Als de Sonos Beam geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk, controleer dan of je de juiste wifi-inloggegevens hebt ingevoerd en of je router goed werkt.
 • Problemen met spraakbesturing: Als de spraakbesturing niet goed werkt, controleer dan of je de juiste spraakassistent hebt ingesteld in de Sonos-app en of je spraakassistent correct is geconfigureerd.

Als je problemen blijven bestaan, raadpleeg dan de uitgebreide handleiding van de Sonos Beam of neem contact op met de klantenservice van Sonos voor verdere ondersteuning.

Conclusie

De Sonos Beam is een veelzijdige soundbar met geavanceerde functies en instellingen die je kijk- en luisterervaring verbeteren. Met de juiste installatie en configuratie kun je genieten van hoogwaardig geluid bij het kijken naar films, tv-programma’s en het luisteren naar muziek. Volg de stappen in deze handleiding om het maximale uit je Sonos Beam te halen en geniet van een meeslepende geluidservaring in je eigen huis.

Plaats een reactie