PocketBook Touch Lux 5 Handleiding: Alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een e-reader die je een geweldige leeservaring biedt, dan is de PocketBook Touch Lux 5 de perfecte keuze. Met zijn geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke interface is deze e-reader een must-have voor boekenliefhebbers. In deze handleiding zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de PocketBook Touch Lux 5, zodat je optimaal kunt genieten van je leeservaring.

Belangrijkste kenmerken van de PocketBook Touch Lux 5

Voordat we ingaan op de details van het gebruik van de PocketBook Touch Lux 5, laten we eerst eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van deze e-reader:

 • 6-inch E Ink Carta™ HD-scherm met een resolutie van 1024 x 758 pixels voor scherpe tekst en heldere afbeeldingen.
 • Geïntegreerde voorgrondverlichting met SMARTlight-technologie voor optimaal leescomfort, ongeacht de omgevingslichtomstandigheden.
 • 8 GB intern geheugen voor het opslaan van duizenden e-books, met de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.
 • Ondersteuning voor verschillende e-bookformaten, waaronder EPUB, PDF, MOBI, FB2, TXT en meer.
 • Langdurige batterijduur van maximaal een maand, zodat je zonder onderbrekingen kunt lezen.
 • Geïntegreerde Wi-Fi voor het downloaden van e-books en het synchroniseren van je bibliotheek met cloudservices zoals Dropbox en PocketBook Cloud.

Het instellen van de PocketBook Touch Lux 5

Voordat je kunt beginnen met lezen op je PocketBook Touch Lux 5, moet je eerst de e-reader instellen. Volg deze eenvoudige stappen om aan de slag te gaan:

 1. Pak je PocketBook Touch Lux 5 uit en zorg ervoor dat de batterij voldoende is opgeladen.
 2. Zet de e-reader aan door de aan/uit-knop aan de bovenkant van het apparaat ingedrukt te houden.
 3. Selecteer je gewenste taal en volg de instructies op het scherm om de initiële instellingen te voltooien.
 4. Verbind de e-reader met een Wi-Fi-netwerk om toegang te krijgen tot online functies zoals het downloaden van e-books en het synchroniseren van je bibliotheek.
 5. Log in op je PocketBook-account of maak een nieuw account aan om je e-books te beheren en te synchroniseren met cloudservices.
 6. Je bent nu klaar om te beginnen met lezen op je PocketBook Touch Lux 5!

Het lezen van e-books op de PocketBook Touch Lux 5

Met de PocketBook Touch Lux 5 kun je e-books lezen in verschillende formaten. Volg deze stappen om te beginnen met lezen:

 1. Open de bibliotheek op je PocketBook Touch Lux 5 door op het startscherm op het boekpictogram te tikken.
 2. Blader door je bibliotheek en selecteer het gewenste e-book dat je wilt lezen.
 3. Tik op het e-book om het te openen. Je kunt nu beginnen met lezen.
 4. Gebruik de aanraakbediening om door de pagina’s te bladeren. Veeg naar links om naar de volgende pagina te gaan en veeg naar rechts om terug te gaan naar de vorige pagina.
 5. Om naar een specifieke pagina te gaan, tik je op het midden van het scherm om het menu weer te geven en selecteer je “Ga naar pagina”. Voer het paginanummer in en tik op “OK”.
 6. Om de tekstgrootte aan te passen, tik je op het midden van het scherm om het menu weer te geven en selecteer je “Tekstgrootte”. Kies de gewenste tekstgrootte en tik op “OK”.
 7. Om notities te maken of markeringen toe te voegen aan het e-book, tik je op het midden van het scherm om het menu weer te geven en selecteer je “Notities”. Volg de instructies op het scherm om notities toe te voegen.
 8. Als je klaar bent met lezen, tik je op het midden van het scherm om het menu weer te geven en selecteer je “Sluiten” om het e-book te sluiten.

Extra functies en tips

Naast het lezen van e-books biedt de PocketBook Touch Lux 5 ook extra functies en handige tips:

 • Blader door de PocketBook-winkel om nieuwe e-books te ontdekken en te kopen. Je kunt ook gratis e-books downloaden van online bronnen.
 • Maak gebruik van de ingebouwde woordenboekfunctie om de betekenis van woorden op te zoeken tijdens het lezen.
 • Gebruik de tekst-naar-spraakfunctie om e-books te laten voorlezen. Dit is handig als je je ogen wilt ontspannen of als je onderweg bent.
 • Experimenteer met de verschillende instellingen van de voorgrondverlichting om de optimale leeservaring te vinden.
 • Maak regelmatig een back-up van je e-books en bibliotheek door deze te synchroniseren met cloudservices zoals Dropbox of PocketBook Cloud.

Met deze handleiding ben je nu goed uitgerust om optimaal gebruik te maken van je PocketBook Touch Lux 5. Geniet van je leeservaring en ontdek de eindeloze mogelijkheden van deze geweldige e-reader!

Plaats een reactie