Nefit Thermostaat Moduline 300 Handleiding

De Nefit thermostaat Moduline 300 is een geavanceerde thermostaat die speciaal is ontworpen om het comfort in uw huis te verbeteren. Met deze handleiding kunt u leren hoe u de thermostaat kunt installeren, programmeren en bedienen. We zullen stap voor stap door de verschillende functies en instellingen van de Moduline 300 gaan, zodat u het maximale uit uw thermostaat kunt halen.

Installatie

Voordat u de thermostaat kunt gebruiken, moet u deze eerst installeren. Volg de onderstaande stappen om de Moduline 300 correct te installeren:

 1. Zorg ervoor dat de stroomtoevoer naar de thermostaat is uitgeschakeld voordat u begint met de installatie.
 2. Verwijder de oude thermostaat van de muur en zorg ervoor dat de bedrading correct is geïsoleerd.
 3. Plaats de meegeleverde montageplaat op de muur en zorg ervoor dat deze waterpas is.
 4. Sluit de bedrading aan op de juiste aansluitpunten op de thermostaat. Raadpleeg de handleiding van uw verwarmingssysteem voor de juiste bedradingsschema’s.
 5. Bevestig de thermostaat op de montageplaat en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
 6. Schakel de stroomtoevoer naar de thermostaat weer in en volg de instructies op het scherm om de thermostaat in te stellen.

Programmeren

De Moduline 300 biedt verschillende programmeeropties om uw verwarmingssysteem aan te passen aan uw levensstijl. Volg deze stappen om de thermostaat te programmeren:

 1. Druk op de “Menu” knop op de thermostaat om het menu te openen.
 2. Navigeer door het menu met behulp van de pijltoetsen en selecteer de “Programma” optie.
 3. Selecteer de gewenste dag van de week waarop u het programma wilt wijzigen.
 4. Stel de gewenste temperatuur in voor verschillende tijdsperioden, zoals ’s ochtends, overdag, ’s avonds en ’s nachts.
 5. Herhaal deze stappen voor elke dag van de week waarop u het programma wilt aanpassen.
 6. Druk op de “Terug” knop om het menu te verlaten en uw geprogrammeerde instellingen op te slaan.

Bediening

De Moduline 300 kan eenvoudig worden bediend met behulp van de intuïtieve knoppen op de thermostaat. Hier zijn enkele basisfuncties die u moet kennen:

 • Temperatuur aanpassen: Druk op de pijltoetsen om de gewenste temperatuur in te stellen.
 • Handmatige modus: Druk op de “Handmatig” knop om de thermostaat in te schakelen voor handmatige bediening. U kunt de temperatuur handmatig aanpassen zonder de geprogrammeerde instellingen te wijzigen.
 • Vakantiemodus: Druk op de “Vakantie” knop om de thermostaat in te schakelen voor vakantiemodus. Hiermee kunt u een lagere temperatuur instellen tijdens uw afwezigheid om energie te besparen.
 • Menu: Druk op de “Menu” knop om toegang te krijgen tot het menu en verschillende instellingen aan te passen, zoals de klok, het programma en de vakantiemodus.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over de Nefit thermostaat Moduline 300:

 1. Hoe kan ik de thermostaat resetten naar de fabrieksinstellingen?
  Om de thermostaat te resetten, drukt u op de “Menu” knop en navigeert u naar de “Instellingen” optie. Selecteer vervolgens “Fabrieksinstellingen herstellen” en bevestig uw keuze.
 2. Kan ik de thermostaat op afstand bedienen?
  Ja, u kunt de Moduline 300 op afstand bedienen met behulp van de Nefit Easy app. Deze app stelt u in staat om de thermostaat te bedienen en de instellingen te wijzigen vanaf uw smartphone of tablet.
 3. Wat moet ik doen als de thermostaat niet goed werkt?
  Als de thermostaat niet goed werkt, controleer dan eerst of de stroomtoevoer is ingeschakeld. Als dat het geval is, kunt u proberen de thermostaat opnieuw op te starten door de stroomtoevoer tijdelijk uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

Met deze handleiding zou u nu in staat moeten zijn om de Nefit thermostaat Moduline 300 correct te installeren, programmeren en bedienen. Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de uitgebreide handleiding die bij de thermostaat wordt geleverd of neem contact op met de klantenservice van Nefit voor verdere ondersteuning.

Plaats een reactie