Microsoft Forms Handleiding

Microsoft Forms is een krachtige tool die gebruikers in staat stelt om enquêtes, quizzen en polls te maken en te delen. Met deze handleiding leer je stap voor stap hoe je Microsoft Forms kunt gebruiken en optimaal kunt benutten. Of je nu een docent bent die feedback van studenten wil verzamelen, een manager die de mening van medewerkers wil peilen, of gewoon iemand die geïnteresseerd is in het maken van interactieve formulieren, deze handleiding zal je helpen om snel aan de slag te gaan met Microsoft Forms.

Wat is Microsoft Forms?

Microsoft Forms is een online tool waarmee je eenvoudig enquêtes, quizzen en polls kunt maken. Het is onderdeel van het Microsoft 365-pakket en is beschikbaar voor zowel persoonlijk gebruik als voor zakelijke doeleinden. Met Microsoft Forms kun je aangepaste formulieren maken met verschillende soorten vragen, zoals meerkeuzevragen, open vragen, schaalvragen en nog veel meer.

Aan de slag met Microsoft Forms

Om te beginnen met Microsoft Forms, moet je eerst een Microsoft-account hebben. Als je al een Microsoft-account hebt, kun je direct inloggen op Microsoft Forms. Als je nog geen account hebt, kun je er een aanmaken op de Microsoft-website.

Na het inloggen kom je terecht op het startscherm van Microsoft Forms. Hier kun je kiezen uit verschillende opties, zoals het maken van een nieuwe enquête, quiz of poll, of het bewerken van een bestaand formulier. Klik op de gewenste optie om te beginnen.

Het maken van een nieuw formulier

Als je een nieuw formulier wilt maken, klik je op “Nieuwe enquête” op het startscherm. Je wordt dan naar een nieuw venster geleid waar je de basisinformatie van je formulier kunt invoeren, zoals de titel en beschrijving. Je kunt ook een afbeelding toevoegen om je formulier visueel aantrekkelijker te maken.

Na het invoeren van de basisinformatie kun je beginnen met het toevoegen van vragen aan je formulier. Klik op “Nieuwe vraag” om een vraag toe te voegen. Je kunt kiezen uit verschillende vraagtypen, zoals meerkeuze, open vraag, schaalvraag, datumvraag en nog veel meer. Kies het gewenste vraagtype en voer de vraag en mogelijke antwoorden in.

Je kunt ook extra opties toevoegen aan je vragen, zoals het verplicht maken van een antwoord, het toevoegen van een afbeelding of video, en het instellen van een limiet voor het aantal tekens dat een respondent kan invoeren.

Het delen van je formulier

Als je klaar bent met het maken van je formulier, kun je het delen met anderen. Klik op “Delen” bovenaan het scherm om de deelopties te openen. Je kunt ervoor kiezen om je formulier te delen via een link, door het insluiten op een website, of door het verzenden via e-mail. Je kunt ook de privacy-instellingen aanpassen om te bepalen wie toegang heeft tot je formulier.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je formulier anoniem in te stellen, zodat de respondenten niet weten wie het formulier heeft gemaakt. Dit kan handig zijn als je gevoelige informatie verzamelt of als je de respondenten wilt aanmoedigen om eerlijk te antwoorden.

Het analyseren van de resultaten

Wanneer mensen je formulier invullen, worden de antwoorden automatisch opgeslagen in Microsoft Forms. Je kunt de resultaten bekijken door terug te gaan naar het startscherm en te klikken op het formulier dat je wilt analyseren. Hier kun je gedetailleerde rapporten bekijken met grafieken en statistieken van de antwoorden.

Je kunt ook individuele reacties bekijken en exporteren naar Excel voor verdere analyse. Dit is vooral handig als je grote hoeveelheden gegevens hebt verzameld en deze wilt analyseren met behulp van geavanceerde tools en technieken.

Conclusie

Microsoft Forms is een krachtige tool waarmee je eenvoudig enquêtes, quizzen en polls kunt maken en delen. Met de juiste handleiding kun je snel aan de slag en optimaal gebruik maken van de vele functies en mogelijkheden van Microsoft Forms. Of je nu feedback wilt verzamelen, meningen wilt peilen of gewoon interactieve formulieren wilt maken, Microsoft Forms is de ideale tool voor jou.

Met deze handleiding heb je geleerd hoe je een nieuw formulier kunt maken, vragen kunt toevoegen, je formulier kunt delen en de resultaten kunt analyseren. Nu ben je klaar om je eigen formulieren te maken en waardevolle informatie te verzamelen. Veel succes!

Plaats een reactie