Loombandjes maken handleiding

Loombandjes maken is een populaire hobby onder kinderen en volwassenen. Met behulp van een loom en elastiekjes kun je prachtige armbandjes, sleutelhangers en andere accessoires maken. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je zelf loombandjes kunt maken.

Benodigdheden

Voordat je kunt beginnen met het maken van loombandjes, heb je een aantal benodigdheden nodig. Zorg ervoor dat je de volgende materialen bij de hand hebt:

  • Een loom bord
  • Een haaknaald
  • Elastiekjes in verschillende kleuren
  • S-clips
  • Eventueel kralen of bedeltjes voor decoratie

Stap 1: Het loom bord klaarmaken

Begin met het klaarmaken van het loom bord. Plaats de pinnen in het bord in een rechte lijn. Het aantal pinnen dat je nodig hebt, hangt af van het patroon dat je wilt maken. Voor beginners is het aan te raden om te beginnen met een eenvoudig patroon met ongeveer 20 pinnen.

Stap 2: Het elastiekje plaatsen

Neem een elastiekje en plaats deze om de eerste twee pinnen van het loom bord. Zorg ervoor dat het elastiekje goed strak zit, maar niet te strak. Het elastiekje moet nog wel kunnen bewegen tussen de pinnen.

Stap 3: Het elastiekje verplaatsen

Neem een tweede elastiekje en plaats deze over de eerste twee pinnen. Schuif het elastiekje onder het eerste elastiekje door, zodat er een kruisvorm ontstaat. Herhaal deze stap totdat je het gewenste aantal elastiekjes hebt geplaatst.

Stap 4: Het elastiekje vastzetten

Neem de haaknaald en haak deze onder het onderste elastiekje. Trek het elastiekje voorzichtig over de pin heen, zodat het elastiekje vast komt te zitten. Herhaal deze stap voor alle elastiekjes op het loom bord.

Stap 5: Het loombandje afmaken

Als je alle elastiekjes hebt vastgezet, kun je het loombandje van het bord halen. Plaats een S-clip aan het uiteinde van het loombandje om het vast te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om het loombandje te verlengen door meerdere loombandjes aan elkaar te bevestigen met behulp van de S-clips.

Stap 6: Versieringen toevoegen

Als je wilt, kun je het loombandje nog verder versieren. Voeg bijvoorbeeld kralen of bedeltjes toe aan het loombandje. Rijg de kralen of bedeltjes aan een elastiekje voordat je het elastiekje om de pinnen plaatst. Op deze manier worden de versieringen automatisch in het loombandje verwerkt.

Veelvoorkomende patronen

Er zijn talloze patronen die je kunt maken met loombandjes. Hier zijn een paar populaire patronen:

  • Single: Een enkelvoudig loombandje zonder extra patronen.
  • Fishtail: Een patroon waarbij de elastiekjes in een visgraatpatroon worden geplaatst.
  • Triple single: Drie enkelvoudige loombandjes die aan elkaar worden bevestigd.
  • Starburst: Een patroon waarbij de elastiekjes in de vorm van een ster worden geplaatst.

Experimenteer met verschillende kleuren en patronen om unieke loombandjes te maken.

Conclusie

Loombandjes maken is een leuke en creatieve hobby. Met behulp van een loom bord, elastiekjes en een haaknaald kun je prachtige armbandjes en accessoires maken. Volg de stappen in deze handleiding om zelf aan de slag te gaan met loombandjes maken. Veel plezier!

1 gedachte over “Loombandjes maken handleiding”

Plaats een reactie