KPN WiFi Versterker Handleiding

De KPN WiFi Versterker is een handig apparaat dat ervoor zorgt dat je overal in huis een sterke en stabiele WiFi-verbinding hebt. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je de KPN WiFi Versterker kunt installeren en gebruiken.

Stap 1: De KPN WiFi Versterker aansluiten

Voordat je de KPN WiFi Versterker kunt gebruiken, moet je deze eerst aansluiten op je bestaande modem. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Plaats de KPN WiFi Versterker in de buurt van je modem.
 2. Sluit de meegeleverde netwerkkabel aan op de LAN-poort van de KPN WiFi Versterker en op een vrije LAN-poort van je modem.
 3. Steek de stekker van de KPN WiFi Versterker in het stopcontact en wacht tot het apparaat is opgestart.

Stap 2: De KPN WiFi Versterker configureren

Na het aansluiten van de KPN WiFi Versterker moet je deze configureren om ervoor te zorgen dat deze goed werkt met je bestaande WiFi-netwerk. Volg de onderstaande stappen om de configuratie uit te voeren:

 1. Open een webbrowser op je computer, laptop of smartphone.
 2. Typ het IP-adres van de KPN WiFi Versterker in de adresbalk van de webbrowser en druk op Enter. Het IP-adres staat vermeld in de handleiding van de KPN WiFi Versterker.
 3. Je wordt nu gevraagd om in te loggen op de KPN WiFi Versterker. Gebruik de standaard gebruikersnaam en wachtwoord die in de handleiding worden vermeld.
 4. Eenmaal ingelogd, kun je de instellingen van de KPN WiFi Versterker aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de naam en het wachtwoord van het WiFi-netwerk wijzigen, de beveiligingsinstellingen aanpassen en de signaalsterkte controleren.
 5. Sla de wijzigingen op en herstart de KPN WiFi Versterker.

Stap 3: De KPN WiFi Versterker gebruiken

Na het configureren van de KPN WiFi Versterker kun je deze gebruiken om je WiFi-signaal te versterken en de dekking in je huis te vergroten. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je KPN WiFi Versterker te halen:

 • Plaats de KPN WiFi Versterker op een centrale locatie in je huis, zodat het signaal gelijkmatig wordt verdeeld.
 • Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn tussen de KPN WiFi Versterker en je apparaten, zoals muren of meubels.
 • Controleer regelmatig de signaalsterkte van je WiFi-netwerk met behulp van de KPN WiFi Versterker. Als het signaal zwak is, kun je overwegen om de positie van de versterker aan te passen.
 • Als je meerdere KPN WiFi Versterkers hebt, kun je deze met elkaar verbinden om een mesh-netwerk te creëren. Dit zorgt voor een nog betere dekking in je huis.

Met de KPN WiFi Versterker hoef je je geen zorgen meer te maken over een zwak WiFi-signaal in huis. Volg de bovenstaande handleiding om de versterker correct te installeren en te configureren, en geniet van een snelle en betrouwbare internetverbinding in elke hoek van je huis.

Plaats een reactie