Jitsi Meet Handleiding

Jitsi Meet is een open-source videoconferentieplatform dat gebruikers in staat stelt om eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren via video- en audiogesprekken. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en stappen uitleggen om Jitsi Meet effectief te gebruiken.

Stap 1: Toegang krijgen tot Jitsi Meet

Om Jitsi Meet te gebruiken, heb je een apparaat nodig met een internetverbinding en een webbrowser. Ga naar de Jitsi Meet-website (https://meet.jit.si/) om toegang te krijgen tot het platform. Er is geen registratie of installatie vereist, wat het gebruiksgemak vergroot.

Stap 2: Een nieuwe vergadering starten

Op de startpagina van Jitsi Meet zie je een tekstvak waar je een unieke vergaderingsnaam kunt invoeren. Kies een naam die gemakkelijk te onthouden is en deel deze met de deelnemers. Klik vervolgens op “Go” om de vergadering te starten.

Stap 3: Deelnemers uitnodigen

Na het starten van de vergadering krijg je een scherm te zien met de videostream van jezelf. Om anderen uit te nodigen, klik je op het pictogram “Invite” dat zich meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm bevindt. Je kunt de uitnodigingslink kopiëren en delen via e-mail, chat of andere communicatiemiddelen.

Stap 4: Het beheren van de vergadering

Als gastheer van de vergadering heb je verschillende beheeropties tot je beschikking. Hier zijn enkele belangrijke functies:

 • Dempen en dempen opheffen: Je kunt de microfoon van individuele deelnemers dempen of dempen opheffen om de spreektijd te regelen.
 • Videostreams weergeven en verbergen: Je kunt ervoor kiezen om de videostreams van specifieke deelnemers weer te geven of te verbergen, afhankelijk van je voorkeuren.
 • Scherm delen: Met Jitsi Meet kun je je scherm delen met andere deelnemers, wat handig is voor presentaties of het tonen van documenten.
 • Chatfunctie: Jitsi Meet heeft een ingebouwde chatfunctie waarmee je berichten kunt sturen naar alle deelnemers of individuele personen.
 • Opname: Als gastheer kun je ervoor kiezen om de vergadering op te nemen, zodat deze later kan worden bekeken of gedeeld met afwezige deelnemers.

Stap 5: Beveiliging en privacy

Jitsi Meet hecht veel waarde aan beveiliging en privacy. Hier zijn enkele maatregelen die je kunt nemen om je vergaderingen veilig te houden:

 • Gebruik een sterk wachtwoord: Als je een wachtwoord instelt voor je vergadering, zorg er dan voor dat het sterk en uniek is om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Vergadering vergrendelen: Nadat alle gewenste deelnemers zijn toegetreden, kun je de vergadering vergrendelen om te voorkomen dat anderen ongewenst deelnemen.
 • Wacht op de host: Als de gastheer van de vergadering, zorg ervoor dat je alleen deelnemers toelaat die je kent en vertrouwt.
 • Verwijder ongewenste deelnemers: Als gastheer kun je deelnemers verwijderen die zich misdragen of die je niet vertrouwt.

Stap 6: Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt tijdens het gebruik van Jitsi Meet, zijn hier enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen:

 • Geen audio of video: Controleer of je microfoon en camera correct zijn aangesloten en of je de juiste instellingen hebt geselecteerd in Jitsi Meet.
 • Langzame verbinding: Als je een trage internetverbinding hebt, probeer dan andere apparaten of programma’s die bandbreedte gebruiken uit te schakelen om de prestaties te verbeteren.
 • Verbindingsproblemen: Als je problemen hebt met het verbinden met de vergadering, controleer dan je internetverbinding en probeer het opnieuw.
 • Andere deelnemers kunnen je niet horen of zien: Controleer of je microfoon en camera correct zijn geconfigureerd in je besturingssysteem en in Jitsi Meet.

Met deze handleiding ben je nu goed uitgerust om Jitsi Meet te gebruiken voor al je videoconferentiebehoeften. Veel succes en geniet van naadloze communicatie met Jitsi Meet!

Plaats een reactie