JBL Charge 4 Handleiding: Alles wat je moet weten over deze draagbare speaker

De JBL Charge 4 is een populaire draagbare speaker die bekend staat om zijn krachtige geluid en lange batterijduur. Als je net een nieuwe JBL Charge 4 hebt gekocht, is het handig om de handleiding te raadplegen om het maximale uit je speaker te halen. In deze handleiding zullen we alle belangrijke functies en instellingen van de JBL Charge 4 bespreken, zodat je optimaal kunt genieten van je muziek.

1. Inhoud van de doos

Voordat we ingaan op de details van de JBL Charge 4, laten we eerst kijken naar de inhoud van de doos. Bij aankoop van de JBL Charge 4 krijg je de volgende items:

 • JBL Charge 4 draagbare speaker
 • USB-oplaadkabel
 • Handleiding
 • Veiligheidsinstructies

Zorg ervoor dat je alle items uit de doos haalt en controleer of alles aanwezig is voordat je de speaker in gebruik neemt.

2. Het ontwerp van de JBL Charge 4

De JBL Charge 4 heeft een robuust en duurzaam ontwerp dat perfect is voor buitengebruik. De speaker is voorzien van een stevige behuizing die bestand is tegen stoten en spatwaterdicht is. Hierdoor kun je de speaker zonder zorgen meenemen naar het strand, het park of een zwembadfeestje.

Aan de bovenkant van de JBL Charge 4 vind je de bedieningsknoppen, waaronder de aan/uit-knop, de volumeknoppen en de knoppen voor het afspelen/pauzeren van muziek. Daarnaast is er een handige USB-poort waarmee je je smartphone of tablet kunt opladen terwijl je naar muziek luistert.

3. Het verbinden van de JBL Charge 4

Om de JBL Charge 4 te gebruiken, moet je deze eerst verbinden met een audiobron, zoals je smartphone, tablet of laptop. Gelukkig is het verbinden van de JBL Charge 4 een eenvoudig proces. Volg de onderstaande stappen om de speaker met je apparaat te koppelen:

 1. Zorg ervoor dat zowel de JBL Charge 4 als je apparaat zijn ingeschakeld.
 2. Activeer de Bluetooth-functie op je apparaat.
 3. Druk op de Bluetooth-knop op de JBL Charge 4 om de speaker in de koppelingsmodus te zetten.
 4. Selecteer de JBL Charge 4 in de lijst met beschikbare apparaten op je apparaat.
 5. Wacht tot de koppeling is voltooid en je bent klaar om te genieten van je favoriete muziek.

Als je liever een bedrade verbinding wilt gebruiken, kun je de JBL Charge 4 ook aansluiten op je apparaat met behulp van de meegeleverde AUX-kabel. Sluit de ene kant van de kabel aan op de AUX-ingang van de speaker en de andere kant op de hoofdtelefoonaansluiting van je apparaat.

4. Het bedienen van de JBL Charge 4

De JBL Charge 4 heeft een aantal handige bedieningsknoppen waarmee je de speaker kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele belangrijke functies die je kunt gebruiken:

 • Volume aanpassen: Gebruik de volumeknoppen op de speaker om het volume te verhogen of te verlagen.
 • Afspelen/pauzeren: Druk op de afspeel/pauze-knop om de muziek af te spelen of te pauzeren.
 • Bluetooth-koppeling: Druk op de Bluetooth-knop om de speaker in de koppelingsmodus te zetten en verbinding te maken met je apparaat.
 • Batterijstatus controleren: Druk op de batterij-indicator om de resterende batterijduur van de JBL Charge 4 te controleren.

5. Opladen van de JBL Charge 4

De JBL Charge 4 wordt geleverd met een USB-oplaadkabel waarmee je de speaker kunt opladen. Sluit de ene kant van de kabel aan op de USB-poort van de speaker en de andere kant op een stopcontact of een USB-poort van je computer. Het opladen duurt ongeveer 4 uur en zodra de batterij volledig is opgeladen, kun je de JBL Charge 4 tot wel 20 uur lang gebruiken.

6. Veelgestelde vragen over de JBL Charge 4

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de JBL Charge 4:

Q: Kan ik de JBL Charge 4 onder water gebruiken?

A: Nee, de JBL Charge 4 is spatwaterdicht, maar niet volledig waterdicht. Het is belangrijk om de speaker niet onder te dompelen in water.

Q: Kan ik de JBL Charge 4 gebruiken als powerbank?

A: Ja, de JBL Charge 4 heeft een USB-poort waarmee je je smartphone of tablet kunt opladen terwijl je naar muziek luistert.

Q: Kan ik de JBL Charge 4 verbinden met andere JBL-speakers?

A: Ja, de JBL Charge 4 ondersteunt JBL Connect+, waarmee je meerdere JBL-speakers draadloos kunt koppelen voor een nog krachtiger geluid.

Conclusie

De JBL Charge 4 is een geweldige draagbare speaker met een indrukwekkend geluid en een lange batterijduur. Met de juiste handleiding kun je alle functies en instellingen van de JBL Charge 4 optimaal benutten. Volg de stappen in deze handleiding om de speaker te verbinden, bedienen en opladen, zodat je kunt genieten van je favoriete muziek, waar je ook bent.

Plaats een reactie