Inventum combimagnetron handleiding

De Inventum combimagnetron is een veelzijdig apparaat dat zowel als magnetron, oven en grill kan worden gebruikt. Het is een handige keukenhulp die het koken en opwarmen van voedsel een stuk gemakkelijker maakt. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van de Inventum combimagnetron bespreken, zodat je het apparaat optimaal kunt gebruiken.

Belangrijkste functies

De Inventum combimagnetron heeft verschillende functies die je kunt gebruiken, afhankelijk van wat je wilt bereiden. Hier zijn de belangrijkste functies:

 • Magnetron: Met de magnetronfunctie kun je voedsel snel opwarmen of ontdooien. Je kunt de gewenste tijd en het vermogen instellen, afhankelijk van het type voedsel dat je wilt bereiden.
 • Oven: De ovenfunctie van de combimagnetron maakt het mogelijk om gerechten te bakken, braden of grillen. Je kunt de temperatuur en de bereidingstijd instellen, net als bij een reguliere oven.
 • Grill: Met de grillfunctie kun je gerechten een knapperig korstje geven. Dit is ideaal voor het bereiden van bijvoorbeeld gegratineerde gerechten.
 • Combinatiefuncties: De combimagnetron heeft ook verschillende combinatiefuncties, waarbij je zowel de magnetron als de oven of grill kunt gebruiken. Dit is handig voor gerechten die zowel verwarmd als gegrild moeten worden.

Instellingen en bediening

De Inventum combimagnetron heeft een eenvoudige bediening met duidelijke knoppen en een digitaal display. Hier zijn de belangrijkste instellingen die je kunt aanpassen:

 • Tijd en vermogen: Je kunt de gewenste bereidingstijd en het vermogen instellen voor de magnetronfunctie. Dit is afhankelijk van het type voedsel en de hoeveelheid die je wilt bereiden.
 • Temperatuur en tijd: Voor de oven- en grillfuncties kun je de gewenste temperatuur en bereidingstijd instellen. Dit is vergelijkbaar met het gebruik van een reguliere oven.
 • Combinatiefuncties: Bij het gebruik van de combinatiefuncties kun je zowel de magnetron als de oven of grill instellen. Je kunt de gewenste tijd, temperatuur en vermogen aanpassen voor een optimale bereiding.
 • Automatische programma’s: De combimagnetron heeft ook verschillende automatische programma’s voor veelvoorkomende gerechten, zoals pizza, popcorn of cake. Hierbij worden de instellingen automatisch aangepast voor een perfect resultaat.

Veiligheid en onderhoud

Het is belangrijk om de Inventum combimagnetron op een veilige manier te gebruiken en goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips:

 • Plaatsing: Zorg ervoor dat de combimagnetron op een stabiele en vlakke ondergrond staat. Plaats het apparaat niet in de buurt van brandbare materialen en zorg voor voldoende ventilatieruimte.
 • Reiniging: Maak de combimagnetron regelmatig schoon om ophoping van vet en voedselresten te voorkomen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd het gebruik van schurende materialen die het oppervlak kunnen beschadigen.
 • Veiligheid: Houd kinderen uit de buurt van de combimagnetron tijdens het gebruik, aangezien het apparaat heet kan worden. Gebruik altijd ovenwanten bij het uitnemen van hete gerechten en controleer of de combimagnetron is afgekoeld voordat je het apparaat schoonmaakt.

Conclusie

De Inventum combimagnetron is een handig apparaat dat je in de keuken veel tijd en moeite kan besparen. Met de verschillende functies en instellingen kun je een breed scala aan gerechten bereiden, van het opwarmen van restjes tot het bakken van een heerlijke taart. Door de handleiding te volgen en de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen, kun je optimaal gebruik maken van de Inventum combimagnetron en genieten van heerlijke maaltijden.

Plaats een reactie