Intergas HREco 36 Handleiding

De Intergas HREco 36 is een populaire cv-ketel die bekend staat om zijn energiezuinigheid en betrouwbaarheid. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van de Intergas HREco 36 bespreken, zodat u het maximale uit uw cv-ketel kunt halen.

Belangrijkste kenmerken van de Intergas HREco 36

Voordat we ingaan op de handleiding, is het handig om te weten wat de belangrijkste kenmerken van de Intergas HREco 36 zijn. Hieronder volgt een overzicht:

 • Hoog rendement: De Intergas HREco 36 heeft een hoog rendement, wat betekent dat hij efficiënter omgaat met energie en daardoor kostenbesparend is.
 • Twee-in-één: De HREco 36 is een combiketel, wat betekent dat hij zowel warm water voor verwarming als voor sanitair kan leveren.
 • Compact formaat: De cv-ketel heeft een compact formaat, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te installeren is.
 • Modulerende pomp: De modulerende pomp zorgt ervoor dat de cv-ketel zich aanpast aan de warmtebehoefte, waardoor energieverspilling wordt voorkomen.
 • Gebruiksvriendelijk: De Intergas HREco 36 is eenvoudig te bedienen en heeft een overzichtelijk display waarop u de belangrijkste informatie kunt aflezen.

Installatie van de Intergas HREco 36

Voordat u de cv-ketel kunt gebruiken, moet deze correct geïnstalleerd worden. Het is aan te raden om hiervoor een professionele installateur in te schakelen, aangezien een verkeerde installatie kan leiden tot storingen en onveilige situaties. Hieronder volgen de belangrijkste stappen voor de installatie van de Intergas HREco 36:

 1. Zorg ervoor dat de cv-ketel op een geschikte locatie wordt geplaatst, bij voorkeur in de buurt van de rookgasafvoer en de wateraansluitingen.
 2. Sluit de cv-ketel aan op het elektriciteitsnetwerk en zorg ervoor dat de juiste spanning wordt gebruikt.
 3. Sluit de gas- en wateraansluitingen aan op de cv-ketel. Zorg ervoor dat deze goed zijn afgedicht om lekkages te voorkomen.
 4. Controleer of de rookgasafvoer correct is geïnstalleerd en voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften.
 5. Voer een eerste test uit om te controleren of de cv-ketel naar behoren functioneert. Controleer hierbij ook de waterdruk en eventuele lekkages.

Gebruik van de Intergas HREco 36

Na de installatie kunt u de Intergas HREco 36 gaan gebruiken. Hieronder volgen de belangrijkste stappen voor het gebruik van de cv-ketel:

 1. Zorg ervoor dat de cv-ketel is ingeschakeld en dat de thermostaat op de gewenste temperatuur is ingesteld.
 2. Controleer regelmatig de waterdruk van de cv-ketel. Deze moet tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen. Indien nodig kunt u de waterdruk bijvullen.
 3. Reinig regelmatig de buitenkant van de cv-ketel en controleer of er geen vuil of stofophoping is. Dit kan de werking van de cv-ketel beïnvloeden.
 4. Laat jaarlijks onderhoud uitvoeren door een erkende installateur. Tijdens het onderhoud worden de belangrijkste onderdelen gecontroleerd en gereinigd, waardoor de levensduur van de cv-ketel wordt verlengd.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Hoewel de Intergas HREco 36 bekend staat om zijn betrouwbaarheid, kunnen er soms toch problemen optreden. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 • Geen warm water: Controleer of de waterdruk voldoende is en of de thermostaat correct is ingesteld. Indien nodig kunt u de waterdruk bijvullen.
 • Storingen: Raadpleeg de handleiding van de cv-ketel om te achterhalen wat de betekenis is van de storingscode. Indien nodig kunt u contact opnemen met een erkende installateur.
 • Onregelmatige verwarming: Controleer of de radiatoren ontlucht moeten worden en of de thermostaat correct is ingesteld. Indien nodig kunt u de radiatoren ontluchten.

Conclusie

De Intergas HREco 36 is een energiezuinige en betrouwbare cv-ketel die zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Door de handleiding te volgen en regelmatig onderhoud uit te laten voeren, kunt u het maximale uit uw cv-ketel halen. Mocht u toch problemen ervaren, raadpleeg dan de handleiding of neem contact op met een erkende installateur.

Plaats een reactie