Intergas HRE 28/24 Handleiding

De Intergas HRE 28/24 is een populaire cv-ketel die veelvuldig wordt gebruikt in Nederlandse huishoudens. Deze handleiding is bedoeld om gebruikers te helpen bij het begrijpen en bedienen van de Intergas HRE 28/24. In dit artikel zullen we de belangrijkste functies en instellingen van deze cv-ketel bespreken, evenals enkele tips voor het onderhoud en de probleemoplossing.

Belangrijkste kenmerken

De Intergas HRE 28/24 is een hoogrendementsketel die zowel warm water als verwarming levert. Het heeft een vermogen van 24 kW voor verwarming en 28 kW voor warm water, waardoor het geschikt is voor middelgrote tot grote huishoudens. Enkele van de belangrijkste kenmerken van deze cv-ketel zijn:

 • Hoog rendement: De Intergas HRE 28/24 behoort tot de energieklasse A, wat betekent dat het een hoog rendement heeft en energiezuinig is.
 • Twee-in-één: Deze cv-ketel combineert de functies van een combiketel en een warmwaterboiler, waardoor u zowel warm water als verwarming kunt krijgen zonder extra apparatuur.
 • Modulerende werking: De Intergas HRE 28/24 past automatisch het vermogen aan op basis van de warmtevraag, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd.
 • Compact formaat: Met zijn compacte formaat kan de Intergas HRE 28/24 gemakkelijk in kleine ruimtes worden geïnstalleerd, zoals een keukenkastje of een berging.
 • Gebruiksvriendelijk: De cv-ketel is voorzien van een duidelijk display en eenvoudige bedieningsknoppen, waardoor het gemakkelijk is om de gewenste instellingen aan te passen.

Installatie en instellingen

Voordat u de Intergas HRE 28/24 kunt gebruiken, moet deze correct worden geïnstalleerd en ingesteld. Het is altijd raadzaam om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en volgens de voorschriften wordt uitgevoerd. Hier zijn enkele belangrijke stappen die moeten worden gevolgd tijdens de installatie:

 1. Plaatsing: Kies een geschikte locatie voor de cv-ketel, bij voorkeur dicht bij de warmwaterpunten en de verwarmingsinstallatie.
 2. Aansluitingen: Sluit de cv-ketel aan op de gasleiding, de waterleiding en het elektriciteitsnetwerk. Zorg ervoor dat alle aansluitingen stevig en lekvrij zijn.
 3. Instellingen: Stel de gewenste temperatuur in voor zowel de verwarming als het warme water. U kunt ook andere instellingen aanpassen, zoals de modulatie en de tijdschema’s.
 4. Onderhoud: Zorg ervoor dat de cv-ketel regelmatig wordt onderhouden door een professional. Dit omvat het reinigen van de brander, het controleren van de waterdruk en het controleren van de algehele werking van de ketel.

Gebruik en bediening

De Intergas HRE 28/24 is ontworpen om eenvoudig te worden bediend. Hier zijn enkele basisstappen om de cv-ketel te gebruiken:

 1. Inschakelen: Zorg ervoor dat de cv-ketel is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en dat de gaskraan open is. Schakel de ketel in door op de aan/uit-knop te drukken.
 2. Temperatuur instellen: Gebruik de knoppen op het bedieningspaneel om de gewenste temperatuur in te stellen voor zowel de verwarming als het warme water.
 3. Modulatie aanpassen: Als u de modulatie wilt aanpassen, kunt u dit doen via het menu op het display. Modulatie bepaalt hoeveel vermogen de ketel levert op basis van de warmtevraag.
 4. Tijdschema’s instellen: Als u tijdschema’s wilt instellen voor de verwarming, kunt u dit doen via het menu op het display. Hiermee kunt u de verwarming automatisch aanpassen op basis van uw dagelijkse routine.

Probleemoplossing

Soms kunnen er problemen optreden met de Intergas HRE 28/24. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 • Geen warm water: Controleer of de warmwaterkraan goed is geopend en of er voldoende waterdruk is. Als het probleem aanhoudt, kan er een probleem zijn met de warmwaterboiler of de waterleidingen.
 • Geen verwarming: Controleer of de thermostaat goed is ingesteld en of de radiatoren ontlucht zijn. Als de verwarming nog steeds niet werkt, kan er een probleem zijn met de circulatiepomp of de verwarmingsinstallatie.
 • Foutcodes: Als de cv-ketel een foutcode weergeeft, raadpleeg dan de handleiding voor de betekenis van de code en mogelijke oplossingen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een professionele monteur te raadplegen.

Conclusie

De Intergas HRE 28/24 is een betrouwbare en energiezuinige cv-ketel die zowel warm water als verwarming levert. Met de juiste installatie, instellingen en onderhoud kan deze cv-ketel jarenlang probleemloos functioneren. Deze handleiding biedt een overzicht van de belangrijkste functies en instellingen van de Intergas HRE 28/24, evenals enkele tips voor het gebruik en de probleemoplossing. Door deze handleiding te volgen, kunt u optimaal gebruik maken van uw Intergas HRE 28/24 cv-ketel.

Plaats een reactie