Handleiding Zoom voor Host

Zoom is een populaire videoconferentie-applicatie die gebruikt wordt voor online vergaderingen, webinars, trainingen en andere vormen van virtuele communicatie. Als host van een Zoom-meeting heb je de mogelijkheid om de vergadering te beheren en de deelnemers te controleren. In deze handleiding zullen we je stap voor stap begeleiden bij het gebruik van Zoom als host.

Stap 1: Zoom downloaden en installeren

Om Zoom te kunnen gebruiken, moet je eerst de applicatie downloaden en installeren op je computer of mobiele apparaat. Ga naar de officiële website van Zoom (https://zoom.us) en klik op de knop “Aan de slag” om de Zoom-client te downloaden. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Stap 2: Een Zoom-account aanmaken

Voordat je een Zoom-meeting kunt hosten, moet je een Zoom-account aanmaken. Open de Zoom-client en klik op “Aanmelden”. Klik vervolgens op “Aanmelden met Google” of “Aanmelden met e-mail” om een nieuw account aan te maken. Volg de instructies op het scherm om je accountgegevens in te voeren en je registratie te voltooien.

Stap 3: Een nieuwe Zoom-meeting plannen

Om een nieuwe Zoom-meeting te plannen, open je de Zoom-client en klik je op de knop “Nieuwe vergadering”. Vul de vereiste informatie in, zoals de datum, tijd en duur van de vergadering. Je kunt ook optionele instellingen configureren, zoals het vereisen van een wachtwoord voor de vergadering en het inschakelen van de wachtruimte voor deelnemers. Klik op “Opslaan” om de vergadering te plannen.

Stap 4: De Zoom-meeting starten

Op de geplande tijd van de vergadering, open je de Zoom-client en klik je op de knop “Vergadering starten”. Je wordt nu de host van de Zoom-meeting en de deelnemers kunnen deelnemen door op de uitnodigingslink te klikken of de vergaderings-ID in te voeren. Zodra de deelnemers zijn toegetreden, kun je de vergadering beheren met behulp van de verschillende Zoom-functies.

Stap 5: Deelnemers beheren tijdens de Zoom-meeting

Als host van de Zoom-meeting heb je verschillende opties om de deelnemers te beheren. Je kunt de microfoons van deelnemers dempen of dempen opheffen, de video van deelnemers in- of uitschakelen, deelnemers uit de vergadering verwijderen en nog veel meer. Om deze opties te gebruiken, klik je op de knop “Deelnemers” onderaan het Zoom-venster en selecteer je de gewenste actie voor elke deelnemer.

Stap 6: Scherm delen en presentaties geven

Een van de handige functies van Zoom is de mogelijkheid om je scherm te delen met de deelnemers. Hierdoor kun je presentaties geven, documenten tonen en andere inhoud delen tijdens de vergadering. Om je scherm te delen, klik je op de knop “Scherm delen” in de Zoom-werkbalk en selecteer je het scherm of het venster dat je wilt delen. Je kunt ook de optie “Geavanceerd delen” gebruiken om specifieke applicaties of bestanden te delen.

Stap 7: Opnemen en opslaan van de Zoom-meeting

Als host van de Zoom-meeting heb je de mogelijkheid om de vergadering op te nemen en op te slaan voor latere referentie. Klik op de knop “Opnemen” in de Zoom-werkbalk en selecteer de gewenste opnamemodus: “Op deze computer” of “In de cloud”. Zodra de vergadering is opgenomen, kun je de opname opslaan op je computer of delen met de deelnemers via een link.

Stap 8: De Zoom-meeting beëindigen

Wanneer de Zoom-meeting ten einde is, kun je de vergadering beëindigen door op de knop “Vergadering beëindigen” te klikken. Hiermee worden alle deelnemers uit de vergadering verwijderd en wordt de vergadering afgesloten. Je kunt er ook voor kiezen om de vergadering te verlaten en de deelnemers de mogelijkheid te geven om verder te praten zonder jou als host.

Met deze handleiding heb je nu de basisvaardigheden om Zoom te gebruiken als host van een vergadering. Zoom biedt echter nog veel meer geavanceerde functies en instellingen die je kunt verkennen om je virtuele vergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Veel succes met het hosten van je Zoom-meetings!

Plaats een reactie