Handleiding Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een populaire spelconsole die in 2017 werd uitgebracht door Nintendo. Het is een hybride console die zowel als een draagbare handheld-console als een traditionele thuisconsole kan worden gebruikt. In deze handleiding zullen we de basisprincipes van de Nintendo Switch bespreken en uitleggen hoe je het apparaat kunt instellen en gebruiken.

1. Inhoud van de doos

Voordat we beginnen met het instellen van de Nintendo Switch, laten we eerst kijken naar de inhoud van de doos. Bij aankoop van een nieuwe Nintendo Switch moet je de volgende items in de doos vinden:

 • Nintendo Switch-console
 • Linker en rechter Joy-Con-controllers
 • Joy-Con Grip
 • Nintendo Switch Dock
 • HDMI-kabel
 • AC-adapter

Zorg ervoor dat je alle bovengenoemde items in de doos hebt ontvangen voordat je verder gaat met de installatie.

2. Het instellen van de Nintendo Switch

Om de Nintendo Switch in te stellen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Sluit de Nintendo Switch Dock aan op je televisie met behulp van de meegeleverde HDMI-kabel.
 2. Sluit de AC-adapter aan op de Nintendo Switch Dock en steek de stekker in een stopcontact.
 3. Bevestig de linker en rechter Joy-Con-controllers aan de zijkanten van de Nintendo Switch-console.
 4. Druk op de aan/uit-knop op de bovenkant van de Nintendo Switch-console om het apparaat in te schakelen.
 5. Volg de instructies op het scherm om de initiële systeeminstellingen te voltooien, zoals het selecteren van de taal, het instellen van de datum en tijd, en het verbinden met een draadloos netwerk.

Na het voltooien van de bovenstaande stappen is je Nintendo Switch klaar voor gebruik.

3. Het gebruik van de Nintendo Switch

De Nintendo Switch kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van je voorkeur en situatie. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden van de Nintendo Switch:

3.1 Handheld-modus

In de handheld-modus kun je de Nintendo Switch gebruiken als een draagbare spelconsole. Schuif de Joy-Con-controllers van de zijkanten van de console en speel je favoriete games terwijl je onderweg bent. Het scherm van de Nintendo Switch is aanraakgevoelig, waardoor je het kunt bedienen met je vingers of met de meegeleverde stylus.

3.2 Tafelmodus

In de tafelmodus kun je de Nintendo Switch op een tafel of een ander vlak oppervlak plaatsen met behulp van de ingebouwde standaard op de achterkant van de console. Sluit de Joy-Con-controllers aan en speel games met vrienden en familie. Dit is een geweldige optie voor multiplayer-gaming, omdat elke Joy-Con-controller kan worden gebruikt als een afzonderlijke controller.

3.3 TV-modus

In de TV-modus kun je de Nintendo Switch aansluiten op je televisie via de Nintendo Switch Dock. Plaats de console in de dock en geniet van je games op het grote scherm. Je kunt de Joy-Con-controllers gebruiken als traditionele gamepads of ze aan de Joy-Con Grip bevestigen om een meer traditionele controllerervaring te krijgen.

4. Het spelen van games op de Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft een uitgebreide bibliotheek met games die je kunt spelen. Of je nu houdt van avontuurlijke platformspellen, racespellen of vechtspellen, er is voor elk wat wils. Om games op de Nintendo Switch te spelen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 2. Blader door de beschikbare games en selecteer degene die je wilt kopen.
 3. Volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien en de game te downloaden.
 4. Zodra de game is gedownload, kun je deze starten vanuit het startscherm van de Nintendo Switch.

Veel games op de Nintendo Switch ondersteunen ook multiplayer-modi, zodat je met vrienden kunt spelen, zowel lokaal als online.

5. Onderhoud en verzorging

Om ervoor te zorgen dat je Nintendo Switch in goede staat blijft, is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden en te verzorgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je Nintendo Switch:

 • Houd de Nintendo Switch schoon door regelmatig het scherm en de Joy-Con-controllers voorzichtig af te vegen met een zachte doek.
 • Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen en vochtigheid, aangezien dit schade aan het apparaat kan veroorzaken.
 • Laad de Nintendo Switch regelmatig op om ervoor te zorgen dat je altijd kunt genieten van je favoriete games zonder onderbrekingen.
 • Bewaar de Nintendo Switch op een veilige plaats wanneer je deze niet gebruikt, bij voorkeur in de meegeleverde beschermhoes of opbergdoos.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Nintendo Switch lang meegaat en altijd klaar is voor gebruik.

Conclusie

De Nintendo Switch is een veelzijdige spelconsole die zowel draagbaar als geschikt is voor thuisgebruik. Met de mogelijkheid om te schakelen tussen handheld-, tafel- en tv-modus biedt de Nintendo Switch een unieke game-ervaring. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je je Nintendo Switch snel en gemakkelijk instellen en beginnen met het spelen van je favoriete games. Vergeet niet om je Nintendo Switch goed te onderhouden en te verzorgen, zodat je er lang van kunt genieten. Veel plezier met gamen!

Plaats een reactie