Handleiding iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de nieuwste toevoeging aan de iPhone-familie van Apple. Met zijn krachtige prestaties, geavanceerde camera en compacte formaat is deze smartphone een geweldige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke iPhone. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van de iPhone SE 2020 bespreken, zodat je het meeste uit je nieuwe apparaat kunt halen.

1. Het instellen van je iPhone SE 2020

Voordat je aan de slag kunt gaan met je nieuwe iPhone SE 2020, moet je deze eerst instellen. Volg deze stappen om je iPhone SE 2020 in te stellen:

 1. Pak je iPhone SE 2020 uit en zet deze aan door de aan/uit-knop aan de zijkant van het apparaat ingedrukt te houden.
 2. Selecteer je taal en land/regio.
 3. Verbind je iPhone SE 2020 met een Wi-Fi-netwerk.
 4. Stel Touch ID in voor extra beveiliging en gemak.
 5. Log in met je Apple ID of maak een nieuwe Apple ID aan als je er nog geen hebt.
 6. Volg de instructies op het scherm om je iPhone SE 2020 verder in te stellen, zoals het instellen van Siri, het kiezen van een schermweergave en het overzetten van gegevens van je oude iPhone.

2. Het gebruik van het startscherm

Het startscherm van de iPhone SE 2020 is het eerste scherm dat je ziet wanneer je je apparaat ontgrendelt. Hier kun je al je apps en widgets vinden. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je startscherm te halen:

 • Om een app te openen, tik je gewoon op het app-pictogram.
 • Om apps te verplaatsen, houd je een app-pictogram ingedrukt totdat deze begint te wiebelen en sleep je deze naar de gewenste positie.
 • Om apps te verwijderen, houd je een app-pictogram ingedrukt totdat deze begint te wiebelen en tik je op het “x” -pictogram dat verschijnt.
 • Om widgets toe te voegen, veeg je naar rechts op het startscherm en tik je op de “Bewerk” -knop onderaan het scherm. Tik vervolgens op het “+” -pictogram naast een widget om deze toe te voegen.

3. Het nemen van foto’s en video’s

De iPhone SE 2020 is uitgerust met een geavanceerde 12-megapixel camera waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken. Hier zijn enkele tips om het meeste uit de camera van je iPhone SE 2020 te halen:

 • Om de camera te openen, tik je op het camera-pictogram op het startscherm of veeg je naar links op het vergrendelingsscherm.
 • Om een foto te maken, tik je op de sluiterknop op het scherm of gebruik je de volumeknoppen aan de zijkant van je iPhone SE 2020.
 • Om een video op te nemen, tik je op de rode opnameknop op het scherm. Tik nogmaals op de opnameknop om de opname te stoppen.
 • Om de belichting aan te passen, tik je op het scherm en sleep je de belichtingsschuifregelaar omhoog of omlaag.
 • Om de focus aan te passen, tik je op het scherm op het gebied waarop je wilt scherpstellen.

4. Het beheren van instellingen en privacy

De iPhone SE 2020 biedt een breed scala aan instellingen en privacy-opties waarmee je je apparaat kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele belangrijke instellingen die je kunt aanpassen:

 • Om toegang te krijgen tot de instellingen, tik je op het app-pictogram “Instellingen” op het startscherm.
 • Om je privacy-instellingen aan te passen, tik je op “Privacy” en kun je bepalen welke apps toegang hebben tot je locatie, foto’s, camera en meer.
 • Om je meldingsinstellingen aan te passen, tik je op “Berichtgeving” en kun je bepalen welke apps meldingen kunnen sturen en hoe deze worden weergegeven.
 • Om je batterij-instellingen te beheren, tik je op “Batterij” en kun je zien welke apps de meeste batterij verbruiken en energiebesparende modi inschakelen.
 • Om je opslagruimte te beheren, tik je op “Algemeen” en vervolgens op “iPhone-opslag”. Hier kun je zien hoeveel ruimte elke app inneemt en ongewenste bestanden verwijderen.

Conclusie

De iPhone SE 2020 is een geweldige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke iPhone. Met zijn krachtige prestaties, geavanceerde camera en compacte formaat biedt deze smartphone alles wat je nodig hebt voor een geweldige gebruikerservaring. Met behulp van deze handleiding kun je je iPhone SE 2020 optimaal benutten en genieten van alle functies en mogelijkheden die het te bieden heeft.

Plaats een reactie