Handleiding iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste toevoeging aan de populaire iPhone-serie van Apple. Met zijn geavanceerde functies en krachtige prestaties is het een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren iPhone-gebruikers. In deze handleiding zullen we de belangrijkste kenmerken en functies van de iPhone 12 bespreken, evenals enkele handige tips en trucs om het meeste uit je nieuwe apparaat te halen.

Belangrijkste kenmerken van de iPhone 12

Voordat we dieper ingaan op de handleiding van de iPhone 12, laten we eerst eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken van dit toestel:

 • 5G-connectiviteit: De iPhone 12 is een van de eerste iPhones die 5G-connectiviteit ondersteunt. Dit betekent dat je sneller kunt internetten en downloaden, waar je ook bent.
 • A14 Bionic-chip: De iPhone 12 is uitgerust met de krachtige A14 Bionic-chip, die zorgt voor snelle prestaties en vloeiende multitasking.
 • Super Retina XDR-display: Het 6,1-inch Super Retina XDR-display van de iPhone 12 biedt levendige kleuren, diepe zwarttinten en een indrukwekkende helderheid.
 • Dual-camera systeem: De iPhone 12 heeft een geavanceerd dual-camera systeem, bestaande uit een 12-megapixel groothoeklens en een 12-megapixel ultragroothoeklens. Hiermee kun je prachtige foto’s en video’s maken, zelfs bij weinig licht.
 • MagSafe: De iPhone 12 ondersteunt MagSafe, waardoor je magnetische accessoires kunt bevestigen, zoals hoesjes en opladers, met een eenvoudige klik.

De basisprincipes van de iPhone 12

Voordat je aan de slag gaat met je nieuwe iPhone 12, zijn er enkele basisprincipes die je moet kennen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om je iPhone 12 in te stellen:

 1. Inschakelen: Houd de aan/uit-knop aan de zijkant van je iPhone 12 ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.
 2. Taal en regio selecteren: Kies je gewenste taal en regio op het welkomstscherm.
 3. Verbinding maken met Wi-Fi: Selecteer je Wi-Fi-netwerk en voer het wachtwoord in om verbinding te maken.
 4. Face ID instellen: Volg de instructies op het scherm om Face ID in te stellen, waarmee je je iPhone 12 kunt ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning.
 5. iCloud-configuratie: Log in met je Apple ID om je iPhone 12 te verbinden met iCloud en je gegevens te synchroniseren.
 6. Overdracht van gegevens: Als je al een iPhone hebt, kun je ervoor kiezen om je gegevens over te zetten naar je nieuwe iPhone 12 via iCloud, iTunes of de Quick Start-functie.

Essentiële functies en instellingen

Na het instellen van je iPhone 12, zijn er enkele essentiële functies en instellingen die je moet kennen om het meeste uit je apparaat te halen. Hier zijn enkele belangrijke functies en instellingen om te verkennen:

Control Center

Het Control Center is een handige functie waarmee je snel toegang hebt tot veelgebruikte instellingen en functies. Veeg eenvoudig vanaf de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden om het Control Center te openen. Hier kun je de helderheid aanpassen, Wi-Fi in- en uitschakelen, de zaklamp inschakelen en nog veel meer.

Widgets

Met iOS 14 introduceerde Apple widgets op het startscherm van de iPhone. Widgets zijn kleine informatieve blokken die je kunt aanpassen en ordenen op je startscherm. Om widgets toe te voegen, houd je je vinger op een leeg gedeelte van het startscherm en tik je op het ‘+’-pictogram in de linkerbovenhoek.

Face ID en Touch ID

De iPhone 12 maakt gebruik van Face ID, een geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie, om je apparaat te ontgrendelen en aankopen te bevestigen. Om Face ID in te schakelen, ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Face ID en toegangscode’. Als je de voorkeur geeft aan Touch ID, kun je de iPhone 12 ontgrendelen met je vingerafdruk door een compatibele Home-knop toe te voegen.

Camerafuncties

De iPhone 12 heeft een geavanceerd dual-camera systeem waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken. Hier zijn enkele handige camerafuncties om te verkennen:

 • Nachtmodus: De nachtmodus van de iPhone 12 maakt het mogelijk om heldere en gedetailleerde foto’s te maken, zelfs bij weinig licht. Schakel de nachtmodus in door op het nachtmodus-pictogram te tikken wanneer je in een donkere omgeving fotografeert.
 • Portretmodus: Met de portretmodus kun je professioneel ogende foto’s maken met een vervaagde achtergrond. Tik op het portretmodus-pictogram en volg de instructies op het scherm om prachtige portretten te maken.
 • Slow-motion video: Maak indrukwekkende slow-motion video’s door de video-opname-instellingen aan te passen. Tik op het ‘Slo-mo’-pictogram en begin met opnemen.

Tips en trucs voor de iPhone 12

Om het meeste uit je iPhone 12 te halen, zijn hier enkele handige tips en trucs:

 • Gebruik gebaren: Met de iPhone 12 kun je navigeren door het apparaat met behulp van gebaren. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om terug te keren naar het startscherm, veeg vanaf de zijkant van het scherm omhoog om het Control Center te openen, en veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om meldingen te bekijken.
 • Gebruik Siri: Siri is de spraakgestuurde assistent van Apple en kan je helpen met het uitvoeren van taken en het beantwoorden van vragen. Activeer Siri door ‘Hé Siri’ te zeggen of door de zijknop ingedrukt te houden.
 • Maak gebruik van Apple Pay: Met Apple Pay kun je veilig en gemakkelijk betalingen doen met je iPhone 12. Voeg je creditcards toe aan de Wallet-app en houd je iPhone dicht bij een compatibele betaalterminal om te betalen.
 • Gebruik de Gezondheid-app: De iPhone 12 bevat een ingebouwde Gezondheid-app waarmee je je activiteiten, slaap en gezondheidsgegevens kunt bijhouden. Open de Gezondheid-app om je voortgang te volgen en gezonde gewoontes te ontwikkelen.

Conclusie

De iPhone 12 is een krachtige en geavanceerde smartphone met een breed scala aan functies en mogelijkheden. Met deze handleiding heb je hopelijk een goed begrip gekregen van de belangrijkste kenmerken en functies van de iPhone 12, evenals enkele handige tips en trucs om het meeste uit je apparaat te halen. Of je nu een nieuwe iPhone-gebruiker bent of al ervaring hebt met eerdere modellen, de iPhone 12 biedt een geweldige gebruikerservaring en zal je zeker niet teleurstellen.

Plaats een reactie