Handleiding Garmin Edge Explore

Handleiding Garmin Edge Explore

De Garmin Edge Explore is een geavanceerde fietscomputer die speciaal is ontworpen voor fietsers die graag nieuwe routes willen ontdekken en hun prestaties willen verbeteren. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van de Garmin Edge Explore bespreken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van dit apparaat.

Belangrijkste functies

De Garmin Edge Explore biedt een breed scala aan functies die je fietservaring kunnen verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • GPS-navigatie: Met de Garmin Edge Explore kun je eenvoudig nieuwe routes plannen en volgen. Het apparaat heeft gedetailleerde kaarten en turn-by-turn navigatie om je te begeleiden tijdens je fietstochten.
 • LiveTrack: Met LiveTrack kun je je locatie delen met vrienden en familie, zodat ze je kunnen volgen tijdens je fietstocht. Dit is vooral handig als je alleen fietst of als je een langeafstandsrit maakt.
 • Trainingsfuncties: De Garmin Edge Explore biedt verschillende trainingsfuncties om je prestaties te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld je hartslag, snelheid, afstand en hoogte bijhouden en analyseren.
 • Connectiviteit: De Garmin Edge Explore kan worden gekoppeld aan je smartphone via Bluetooth, zodat je meldingen kunt ontvangen en oproepen kunt beantwoorden tijdens het fietsen. Daarnaast kun je je ritten automatisch synchroniseren met populaire fietsapps zoals Strava.
 • Accuduur: De Garmin Edge Explore heeft een lange accuduur, zodat je lange fietstochten kunt maken zonder je zorgen te maken over het opladen van het apparaat.

Instellingen en configuratie

Voordat je de Garmin Edge Explore kunt gebruiken, moet je het apparaat instellen en configureren. Hier zijn enkele belangrijke stappen:

 1. Laad de Garmin Edge Explore op met behulp van de meegeleverde oplaadkabel.
 2. Zet het apparaat aan door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.
 3. Volg de instructies op het scherm om de taal, tijdzone en andere basisinstellingen in te stellen.
 4. Verbind de Garmin Edge Explore met je smartphone via Bluetooth. Dit stelt je in staat om meldingen te ontvangen en je ritten te synchroniseren met fietsapps.
 5. Download en installeer eventuele firmware-updates voor de Garmin Edge Explore om ervoor te zorgen dat je de nieuwste functies en verbeteringen hebt.

Gebruik van de Garmin Edge Explore

De Garmin Edge Explore is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je apparaat te halen:

 • Plan je route van tevoren met behulp van de Garmin Connect-app of andere routeplanners. Je kunt de route vervolgens naar de Garmin Edge Explore overbrengen en de navigatie starten.
 • Maak gebruik van de LiveTrack-functie om je locatie te delen met anderen. Dit is vooral handig als je solo fietst of als je een langeafstandsrit maakt.
 • Experimenteer met de verschillende trainingsfuncties van de Garmin Edge Explore om je prestaties te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld intervaltrainingen instellen of je hartslagzones volgen.
 • Maak gebruik van de connectiviteitsfuncties van de Garmin Edge Explore om je ritten automatisch te synchroniseren met fietsapps zoals Strava. Dit stelt je in staat om je voortgang bij te houden en je prestaties te vergelijken met andere fietsers.
 • Verken nieuwe routes en ontdek interessante plekken met behulp van de gedetailleerde kaarten en navigatiefuncties van de Garmin Edge Explore.

Met deze handleiding ben je nu goed op weg om de Garmin Edge Explore optimaal te gebruiken. Veel plezier met het verkennen van nieuwe routes en het verbeteren van je fietsprestaties!

Plaats een reactie