Fritzbox 7590 Handleiding: Alles wat je moet weten

De Fritzbox 7590 is een geavanceerde router die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en uitgebreide functionaliteiten. In deze handleiding zullen we alle belangrijke aspecten van de Fritzbox 7590 behandelen, zodat je het maximale uit dit apparaat kunt halen.

1. Installatie en configuratie

Voordat je de Fritzbox 7590 kunt gebruiken, moet je deze eerst installeren en configureren. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Verbind de Fritzbox 7590 met je internetmodem via de meegeleverde ethernetkabel.
 2. Sluit de stroomadapter aan op de Fritzbox en steek de stekker in het stopcontact.
 3. Wacht tot de Fritzbox is opgestart en maak verbinding met het draadloze netwerk dat wordt uitgezonden door de Fritzbox.
 4. Open een webbrowser en typ het IP-adres van de Fritzbox in de adresbalk. Het standaard IP-adres is meestal 192.168.178.1.
 5. Volg de instructies op het scherm om de basisconfiguratie van de Fritzbox te voltooien, zoals het instellen van een wachtwoord en het selecteren van je internetprovider.

2. Draadloos netwerk instellen

De Fritzbox 7590 biedt uitstekende mogelijkheden voor het opzetten van een draadloos netwerk. Volg deze stappen om je draadloze netwerk in te stellen:

 1. Log in op de Fritzbox-beheerinterface door het IP-adres van de Fritzbox in je webbrowser te typen.
 2. Navigeer naar het gedeelte “Wireless” of “WLAN” in de beheerinterface.
 3. Stel de naam (SSID) van je draadloze netwerk in en kies een beveiligingsprotocol, zoals WPA2.
 4. Configureer een sterk wachtwoord voor je draadloze netwerk om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 5. Optioneel kun je ook gastnetwerken instellen voor bezoekers, zodat ze veilig gebruik kunnen maken van je internetverbinding zonder toegang tot je interne netwerk.

3. Geavanceerde functies

De Fritzbox 7590 biedt een breed scala aan geavanceerde functies die je kunt gebruiken om je netwerk te optimaliseren. Hier zijn enkele van de meest nuttige functies:

 • DECT-basisstation: De Fritzbox 7590 fungeert ook als een DECT-basisstation, waardoor je draadloze telefoons kunt aansluiten en gebruiken.
 • Mediaserver: Met de ingebouwde mediaserver kun je je muziek, foto’s en video’s delen met andere apparaten in je netwerk.
 • VPN-server: De Fritzbox 7590 kan dienen als een VPN-server, zodat je veilig toegang kunt krijgen tot je thuisnetwerk vanaf externe locaties.
 • Ouderlijk toezicht: Stel filters in om ongepaste inhoud te blokkeren en beperk de internettoegang voor bepaalde apparaten of gebruikers.
 • Mesh-netwerk: Als je meerdere Fritzbox-routers hebt, kun je ze configureren als een mesh-netwerk voor een naadloze draadloze dekking in je hele huis.

4. Probleemoplossing

Soms kunnen er problemen optreden bij het gebruik van de Fritzbox 7590. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen:

 • Langzame internetverbinding: Controleer of er geen interferentie is met andere draadloze apparaten en probeer het kanaal van je draadloze netwerk te wijzigen.
 • Verbindingsproblemen: Controleer of alle kabels correct zijn aangesloten en probeer de Fritzbox opnieuw op te starten.
 • Problemen met telefonie: Controleer of je telefoonlijn correct is aangesloten op de Fritzbox en of je telefoontoestellen compatibel zijn.
 • Problemen met VPN: Controleer of je de juiste VPN-instellingen hebt geconfigureerd en of je externe locatie een stabiele internetverbinding heeft.

Conclusie

De Fritzbox 7590 is een krachtige router met tal van functies en mogelijkheden. Met behulp van deze handleiding kun je de Fritzbox 7590 eenvoudig installeren, configureren en optimaal benutten. Of je nu een thuisnetwerk wilt opzetten, je draadloze dekking wilt verbeteren of geavanceerde functies wilt gebruiken, de Fritzbox 7590 biedt alles wat je nodig hebt.

Plaats een reactie