Eken deurbel handleiding: alles wat je moet weten

De Eken deurbel is een innovatieve en handige toevoeging aan je huis. Met deze slimme deurbel kun je altijd zien wie er voor je deur staat, zelfs als je niet thuis bent. In deze handleiding zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je de Eken deurbel kunt installeren en gebruiken.

Stap 1: Deurbel installeren

Voordat je de Eken deurbel kunt gebruiken, moet je deze eerst installeren. Volg de onderstaande stappen om de deurbel correct te installeren:

 1. Begin met het opladen van de deurbel. Sluit de meegeleverde oplaadkabel aan op de deurbel en steek de andere kant in een stopcontact.
 2. Zodra de deurbel is opgeladen, kun je deze aan de muur bevestigen. Gebruik de meegeleverde schroeven en bevestigingsmaterialen om de deurbel stevig vast te zetten.
 3. Verbind de deurbel met je wifi-netwerk. Volg de instructies in de handleiding om de deurbel te verbinden met je wifi-netwerk. Zorg ervoor dat je een sterk signaal hebt voor een optimale werking.
 4. Download de Eken deurbel-app op je smartphone. Deze app stelt je in staat om de deurbel te bedienen en meldingen te ontvangen wanneer er iemand aanbelt.
 5. Volg de instructies in de app om de deurbel te koppelen aan je smartphone. Dit zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wie er voor je deur staat.

Stap 2: Deurbel gebruiken

Nadat je de Eken deurbel succesvol hebt geïnstalleerd, kun je deze gaan gebruiken. Hier zijn enkele handige functies en tips om het meeste uit je Eken deurbel te halen:

 • Live videostreaming: Met de Eken deurbel kun je altijd live meekijken wie er voor je deur staat. Open gewoon de app op je smartphone en je ziet direct een live videostream van de camera op de deurbel.
 • Tweeweg-audio: De Eken deurbel is uitgerust met een ingebouwde microfoon en luidspreker, zodat je kunt communiceren met de persoon voor je deur. Of het nu een bezorger is of een vriend die op bezoek komt, je kunt met ze praten via de app.
 • Bewegingsdetectie: De deurbel heeft ook een bewegingssensor die je kunt instellen. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd, ontvang je een melding op je smartphone. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er rondom je huis gebeurt.
 • Nachtzicht: Zelfs in het donker kun je duidelijk zien wie er voor je deur staat. De Eken deurbel is voorzien van infrarood nachtzicht, waardoor je ook ’s nachts een helder beeld hebt.
 • Opslag van beelden: De Eken deurbel kan ook beelden opslaan op een microSD-kaart of in de cloud. Zo kun je altijd terugkijken wie er voor je deur stond, zelfs als je de melding hebt gemist.

Stap 3: Problemen oplossen

Soms kunnen er problemen optreden bij het gebruik van de Eken deurbel. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 • Geen verbinding met wifi: Controleer of je wifi-netwerk goed werkt en of je de juiste inloggegevens hebt ingevoerd in de app. Probeer de deurbel opnieuw te verbinden met je wifi-netwerk.
 • Geen meldingen ontvangen: Controleer of je meldingen hebt ingeschakeld in de app-instellingen. Zorg er ook voor dat je smartphone verbonden is met internet.
 • Beeldkwaliteit is slecht: Controleer of de lens van de deurbel schoon is. Reinig deze indien nodig met een zachte doek. Als de beeldkwaliteit nog steeds slecht is, kan het zijn dat je wifi-signaal niet sterk genoeg is.
 • Deurbel reageert niet: Controleer of de deurbel voldoende is opgeladen. Probeer de deurbel opnieuw op te starten door de oplaadkabel los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.

Met deze handleiding zou je nu in staat moeten zijn om de Eken deurbel succesvol te installeren en te gebruiken. Geniet van de handige functies en het gemak dat deze slimme deurbel biedt!

Plaats een reactie