Daalderop Close-in 10 Handleiding

De Daalderop Close-in 10 is een populaire keuze als het gaat om het verwarmen van water in de keuken. Deze compacte boiler is ontworpen om direct warm water te leveren, waardoor het ideaal is voor gebruik in de keuken. In deze handleiding zullen we de belangrijkste kenmerken van de Daalderop Close-in 10 bespreken en uitleggen hoe je deze kunt installeren en onderhouden.

Belangrijkste kenmerken

De Daalderop Close-in 10 heeft verschillende kenmerken die het een uitstekende keuze maken voor het verwarmen van water in de keuken. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Compact formaat: De Close-in 10 is ontworpen om in een keukenkastje te passen, waardoor het weinig ruimte inneemt.
 • Snel opwarmen: Met een vermogen van 2000 watt kan de Close-in 10 het water snel opwarmen, zodat je direct warm water hebt wanneer je het nodig hebt.
 • Thermostaat: De Close-in 10 is uitgerust met een thermostaat waarmee je de watertemperatuur kunt regelen. Dit zorgt voor een comfortabele en constante watertemperatuur.
 • Veiligheid: De Close-in 10 is voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een overdrukventiel en een droogkookbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de boiler veilig en betrouwbaar is in gebruik.

Installatie

De installatie van de Daalderop Close-in 10 is relatief eenvoudig, maar het is belangrijk om de handleiding zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt, zoals een waterpomptang, een schroevendraaier en een boormachine.
 2. Plaats de Close-in 10 op de gewenste locatie, bij voorkeur onder de gootsteen.
 3. Sluit de waterleidingen aan op de inlaat- en uitlaatpoorten van de boiler. Zorg ervoor dat je de juiste aansluitingen gebruikt en dat de leidingen stevig zijn vastgedraaid.
 4. Sluit de elektrische voeding aan op de Close-in 10. Zorg ervoor dat je de juiste spanning gebruikt en dat de bedrading veilig is aangesloten.
 5. Controleer of er geen lekkages zijn en of de boiler correct is geïnstalleerd.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de Daalderop Close-in 10 optimaal blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstips:

 • Ontkalken: Kalkaanslag kan zich in de boiler opbouwen en de prestaties verminderen. Het is belangrijk om de Close-in 10 regelmatig te ontkalken om dit te voorkomen. Volg de instructies in de handleiding om de ontkalkingsprocedure correct uit te voeren.
 • Controleren op lekkages: Controleer regelmatig of er geen lekkages zijn rondom de Close-in 10. Als je een lekkage opmerkt, schakel dan een professionele loodgieter in om het probleem te verhelpen.
 • Reinigen: Maak de buitenkant van de Close-in 10 regelmatig schoon met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de behuizing kunnen beschadigen.

Conclusie

De Daalderop Close-in 10 is een betrouwbare en efficiënte keuze voor het verwarmen van water in de keuken. Met zijn compacte formaat, snelle opwarmtijd en handige thermostaat biedt het direct warm water wanneer je het nodig hebt. Door de eenvoudige installatie en het regelmatige onderhoud is de Close-in 10 gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Volg de handleiding zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je Daalderop Close-in 10 haalt.

Plaats een reactie