Bafang Display Handleiding: Alles wat je moet weten

Als je een elektrische fiets hebt met een Bafang motor, ben je waarschijnlijk bekend met het Bafang display. Dit display is een essentieel onderdeel van je e-bike, omdat het je belangrijke informatie geeft over je snelheid, afstand, batterijniveau en nog veel meer. In deze handleiding zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het Bafang display, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Wat is een Bafang display?

Een Bafang display is een klein scherm dat op het stuur van je elektrische fiets is gemonteerd. Het toont verschillende gegevens over je rit, zoals je snelheid, afstand, batterijniveau, ondersteuningsniveau en nog veel meer. Het display is meestal voorzien van knoppen waarmee je door de verschillende menu’s en instellingen kunt navigeren.

Belangrijkste functies van het Bafang display

Het Bafang display heeft verschillende functies die je kunnen helpen om je e-bike-ervaring te verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Snelheidsweergave: Het display toont je huidige snelheid, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe snel je fietst.
 • Afstandsweergave: Je kunt de totale afstand van je rit zien, evenals de afstand die je hebt afgelegd sinds het laatste resetten.
 • Batterijniveau: Het display geeft je een indicatie van het batterijniveau, zodat je weet hoeveel energie je nog hebt. Dit is vooral handig tijdens lange ritten.
 • Ondersteuningsniveau: Met het Bafang display kun je het ondersteuningsniveau van je motor aanpassen. Je kunt kiezen uit verschillende niveaus, zoals eco, normaal en sport, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.
 • Verlichting: Sommige Bafang displays hebben ook een ingebouwde verlichtingsfunctie, zodat je je display gemakkelijk kunt aflezen, zelfs in het donker.

Hoe gebruik je het Bafang display?

Het Bafang display is over het algemeen vrij eenvoudig te gebruiken. Hier zijn de basisstappen om het display te bedienen:

 1. Zet je elektrische fiets aan door de aan/uit-knop op het display ingedrukt te houden.
 2. Om door de verschillende menu’s te navigeren, gebruik je de knoppen op het display. Meestal zijn er een plus- en een minknop waarmee je omhoog en omlaag kunt scrollen.
 3. Om instellingen aan te passen, selecteer je de gewenste optie in het menu en druk je op de bevestigingsknop (meestal de plusknop).
 4. Om het ondersteuningsniveau aan te passen, selecteer je de “Assist” of “Mode” optie in het menu en gebruik je de plus- en minknoppen om het gewenste niveau te kiezen.
 5. Om het display uit te schakelen, houd je de aan/uit-knop op het display ingedrukt.

Tips voor het gebruik van het Bafang display

Hier zijn enkele handige tips om het meeste uit je Bafang display te halen:

 • Lees de handleiding: Hoewel het Bafang display over het algemeen eenvoudig te gebruiken is, is het altijd een goed idee om de handleiding te lezen om alle functies en instellingen te begrijpen.
 • Reset regelmatig: Als je je totale afstand wilt bijhouden, is het belangrijk om regelmatig je ritafstand te resetten. Dit kan meestal worden gedaan door een specifieke knop ingedrukt te houden.
 • Experimenteer met ondersteuningsniveaus: Elk ondersteuningsniveau biedt een andere mate van trapondersteuning. Probeer verschillende niveaus uit om te zien welke het beste bij je past in verschillende situaties.
 • Houd je batterijniveau in de gaten: Zorg ervoor dat je altijd je batterijniveau controleert voordat je aan een lange rit begint. Op die manier kun je voorkomen dat je zonder stroom komt te zitten.
 • Houd het display schoon: Om ervoor te zorgen dat je het display gemakkelijk kunt aflezen, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte doek en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.

Conclusie

Het Bafang display is een essentieel onderdeel van je elektrische fiets, omdat het je belangrijke informatie geeft over je rit. Met functies zoals snelheidsweergave, afstandsweergave, batterijniveau-indicatie en aanpasbare ondersteuningsniveaus, kun je je e-bike-ervaring optimaliseren. Door de handleiding te lezen en de tips in dit artikel te volgen, kun je het meeste uit je Bafang display halen en genieten van comfortabele en plezierige ritten.

Plaats een reactie