TP-Link TL-WA850RE Handleiding

De TP-Link TL-WA850RE is een handige Wi-Fi range extender die u helpt om het bereik van uw draadloze netwerk te vergroten. Met deze handleiding kunt u stap voor stap leren hoe u de TL-WA850RE kunt installeren en configureren, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw draadloze netwerk.

Stap 1: Uitpakken en aansluiten

Voordat u begint, zorg ervoor dat u de volgende items heeft: de TL-WA850RE range extender, een Ethernet-kabel en de handleiding. Volg deze stappen om de TL-WA850RE aan te sluiten:

 1. Plaats de TL-WA850RE in een stopcontact in de buurt van uw draadloze router.
 2. Wacht tot het Power LED-lampje groen wordt.
 3. Sluit de TL-WA850RE aan op uw draadloze router met behulp van de Ethernet-kabel.
 4. Wacht tot het Signal LED-lampje groen wordt, wat aangeeft dat de verbinding succesvol is.

Stap 2: Verbinden met uw draadloze netwerk

Om de TL-WA850RE met uw draadloze netwerk te verbinden, volgt u deze stappen:

 1. Gebruik een Wi-Fi-apparaat, zoals een smartphone of laptop, om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk van de TL-WA850RE. Het standaard Wi-Fi-netwerknaam (SSID) en wachtwoord staan vermeld op de achterkant van de TL-WA850RE.
 2. Open een webbrowser en typ het IP-adres van de TL-WA850RE in de adresbalk. Het IP-adres staat ook vermeld op de achterkant van de TL-WA850RE.
 3. Voer de standaard gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de webinterface van de TL-WA850RE. Deze gegevens zijn ook te vinden in de handleiding.
 4. Eenmaal ingelogd, selecteert u “Quick Setup” en volgt u de instructies op het scherm om verbinding te maken met uw draadloze netwerk.

Stap 3: Geavanceerde instellingen configureren

Als u meer controle wilt over de instellingen van de TL-WA850RE, kunt u de geavanceerde instellingen configureren. Volg deze stappen om toegang te krijgen tot de geavanceerde instellingen:

 1. Open een webbrowser en typ het IP-adres van de TL-WA850RE in de adresbalk.
 2. Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de webinterface.
 3. Blader door de verschillende opties in de webinterface om de gewenste instellingen aan te passen. U kunt bijvoorbeeld het Wi-Fi-netwerknaam wijzigen, een gastnetwerk instellen of de beveiligingsinstellingen aanpassen.
 4. Vergeet niet om na het aanpassen van de instellingen op “Opslaan” te klikken om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4: Problemen oplossen

Als u problemen ondervindt met de TL-WA850RE, kunt u de volgende stappen volgen om deze op te lossen:

 1. Controleer of de TL-WA850RE correct is aangesloten op uw draadloze router.
 2. Controleer of de firmware van de TL-WA850RE up-to-date is. U kunt de nieuwste firmware downloaden van de TP-Link website.
 3. Probeer de TL-WA850RE opnieuw in te stellen door de resetknop op de achterkant van het apparaat ingedrukt te houden.
 4. Neem contact op met de TP-Link klantenservice als de problemen aanhouden.

Conclusie

De TP-Link TL-WA850RE is een handige Wi-Fi range extender die u helpt om het bereik van uw draadloze netwerk te vergroten. Met behulp van deze handleiding kunt u de TL-WA850RE eenvoudig installeren en configureren, zodat u kunt genieten van een stabiele en betrouwbare draadloze verbinding in uw hele huis of kantoor. Volg de stappen zorgvuldig en raadpleeg de handleiding voor meer gedetailleerde informatie over de instellingen en functies van de TL-WA850RE.

Plaats een reactie