Microsoft Teams Handleiding Vergadering

Microsoft Teams Handleiding Vergadering

Microsoft Teams is een populaire samenwerkings- en communicatietool die door veel bedrijven en organisaties wordt gebruikt. Met Teams kunnen teams op afstand samenwerken, vergaderen en communiceren. In deze handleiding zullen we ons richten op het gebruik van Microsoft Teams voor vergaderingen.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een platform dat chat, videovergaderingen, bestandsdeling en samenwerking in één geïntegreerde omgeving biedt. Het stelt gebruikers in staat om virtueel samen te werken, ongeacht hun locatie. Met Teams kunnen teams efficiënter werken, communiceren en informatie delen.

Hoe een vergadering plannen in Microsoft Teams?

Om een vergadering te plannen in Microsoft Teams, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Teams-app op je computer of mobiele apparaat.
 2. Klik op de knop “Kalender” in de linkerzijbalk.
 3. Klik op de knop “Nieuwe vergadering” bovenaan de kalenderweergave.
 4. Vul de vergaderingsdetails in, zoals de titel, datum, tijd en deelnemers.
 5. Klik op de knop “Opslaan” om de vergadering te plannen.

Hoe deelnemen aan een vergadering in Microsoft Teams?

Om deel te nemen aan een vergadering in Microsoft Teams, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Teams-app op je computer of mobiele apparaat.
 2. Klik op de knop “Agenda” in de linkerzijbalk.
 3. Zoek de geplande vergadering in de agenda en klik erop.
 4. Klik op de knop “Deelnemen” om de vergadering bij te wonen.

Belangrijke functies tijdens een vergadering in Microsoft Teams

Tijdens een vergadering in Microsoft Teams zijn er verschillende functies beschikbaar om de samenwerking en communicatie te verbeteren. Enkele belangrijke functies zijn:

 • Video en audio inschakelen: Je kunt je video en audio in- of uitschakelen tijdens een vergadering, afhankelijk van je voorkeuren en vereisten.
 • Scherm delen: Met de schermdeelfunctie kun je je scherm delen met andere deelnemers, zodat iedereen kan zien wat er op je scherm gebeurt.
 • Chat: Tijdens een vergadering kun je chatten met andere deelnemers. Dit is handig om vragen te stellen, opmerkingen te maken of links en bestanden te delen.
 • Opname: Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen, zodat deelnemers deze later kunnen bekijken of voor degenen die niet aanwezig konden zijn.

Veelgestelde vragen over Microsoft Teams vergaderingen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over Microsoft Teams vergaderingen:

 1. Kan ik vergaderingen plannen met externe deelnemers? Ja, je kunt vergaderingen plannen met zowel interne als externe deelnemers. Je kunt ze uitnodigen via hun e-mailadres.
 2. Kan ik vergaderingen opnemen? Ja, je kunt vergaderingen opnemen in Microsoft Teams. De opname wordt opgeslagen in de cloud en kan later worden bekeken.
 3. Kan ik mijn scherm delen tijdens een vergadering? Ja, je kunt je scherm delen met andere deelnemers tijdens een vergadering. Dit is handig bij het presenteren van documenten, presentaties of andere informatie.
 4. Kan ik deelnemen aan een vergadering zonder Microsoft Teams te installeren? Ja, je kunt deelnemen aan een vergadering via de webbrowser zonder de Teams-app te installeren. Je ontvangt een link om deel te nemen aan de vergadering.

Conclusie

Microsoft Teams is een krachtige tool voor het plannen, organiseren en bijwonen van vergaderingen. Met de juiste handleiding en kennis van de functies van Teams, kunnen teams effectief samenwerken en communiceren, zelfs op afstand. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Microsoft Teams vergaderingen, kunnen bedrijven en organisaties de productiviteit verhogen en efficiënter werken.

Plaats een reactie