Intergas HRE 36/30 Handleiding

De Intergas HRE 36/30 is een populaire cv-ketel die veelvuldig wordt gebruikt in Nederlandse huishoudens. Deze handleiding is bedoeld om gebruikers te helpen bij het begrijpen en bedienen van de Intergas HRE 36/30. In dit artikel zullen we de belangrijkste functies en instellingen van deze cv-ketel bespreken, evenals enkele tips voor het onderhoud en de probleemoplossing.

Belangrijkste kenmerken

De Intergas HRE 36/30 is een hoogrendementsketel die zowel warm water als verwarming levert. Het heeft een vermogen van 36 kW voor verwarming en 30 kW voor warm water. Dit maakt het geschikt voor middelgrote tot grote huishoudens.

Enkele belangrijke kenmerken van de Intergas HRE 36/30 zijn:

 • Hoog rendement: De HRE 36/30 maakt gebruik van de nieuwste technologieën om een hoog rendement te bereiken. Dit betekent dat het minder energie verbruikt en dus kostenbesparend is.
 • Twee-in-één: Deze cv-ketel levert zowel warm water als verwarming, waardoor er geen aparte boiler nodig is.
 • Compact formaat: De HRE 36/30 heeft een compact ontwerp, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te installeren is.
 • Modulerende werking: De ketel past automatisch het vermogen aan op basis van de warmtevraag, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd.
 • Gebruiksvriendelijk: De HRE 36/30 is eenvoudig te bedienen met behulp van het bedieningspaneel op de ketel. Daarnaast is er een duidelijke handleiding beschikbaar voor gebruikers.

Installatie

De installatie van de Intergas HRE 36/30 moet worden uitgevoerd door een erkende installateur. Het is belangrijk om de installatie-instructies in de handleiding nauwkeurig te volgen om ervoor te zorgen dat de ketel correct wordt geïnstalleerd en veilig kan worden gebruikt.

Enkele belangrijke stappen tijdens de installatie zijn:

 1. Plaatsing van de ketel: De HRE 36/30 moet worden geplaatst op een goed geventileerde locatie, bij voorkeur in de buurt van de rookgasafvoer en de wateraansluitingen.
 2. Aansluiting van de leidingen: Sluit de water- en gasleidingen aan op de juiste aansluitpunten op de ketel. Zorg ervoor dat de leidingen goed zijn afgedicht om lekkages te voorkomen.
 3. Elektrische aansluiting: Sluit de ketel aan op het elektriciteitsnet. Zorg ervoor dat de elektrische aansluiting voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.
 4. Inbedrijfstelling: Nadat de ketel correct is geïnstalleerd, moet deze worden ingeregeld en getest. Volg hiervoor de instructies in de handleiding.

Gebruik en bediening

De Intergas HRE 36/30 is eenvoudig te bedienen met behulp van het bedieningspaneel op de ketel. Hiermee kunnen gebruikers de gewenste temperatuur instellen voor zowel verwarming als warm water. Daarnaast zijn er enkele andere functies en instellingen die handig kunnen zijn:

 • Programmeerbaar: De HRE 36/30 kan worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden in- en uit te schakelen. Dit is handig om energie te besparen en ervoor te zorgen dat de ketel alleen werkt wanneer dat nodig is.
 • Modulerende werking: De ketel past automatisch het vermogen aan op basis van de warmtevraag. Dit kan handmatig worden aangepast als dat nodig is.
 • Temperatuurinstellingen: Gebruikers kunnen de gewenste temperatuur instellen voor zowel verwarming als warm water. Dit kan worden aangepast op het bedieningspaneel.
 • Storingsmeldingen: De HRE 36/30 heeft een ingebouwd systeem voor storingsmeldingen. Als er een probleem is met de ketel, wordt dit weergegeven op het display en kan de gebruiker de handleiding raadplegen voor probleemoplossing.

Onderhoud en probleemoplossing

Om ervoor te zorgen dat de Intergas HRE 36/30 optimaal blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een erkende installateur. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden de ketel en de bijbehorende onderdelen gereinigd en gecontroleerd op eventuele slijtage.

Enkele veelvoorkomende problemen met de Intergas HRE 36/30 en mogelijke oplossingen zijn:

 • Geen warm water: Controleer of de warmwaterkraan goed is geopend en of er voldoende waterdruk is. Als dit het probleem niet oplost, raadpleeg dan de handleiding voor verdere instructies.
 • Geen verwarming: Controleer of de thermostaat correct is ingesteld en of er voldoende waterdruk is. Als de ketel nog steeds niet verwarmt, raadpleeg dan de handleiding voor verdere instructies.
 • Storingen: Als er een storing wordt weergegeven op het display, raadpleeg dan de handleiding voor de betekenis van de storing en mogelijke oplossingen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een erkende installateur te raadplegen.

Conclusie

De Intergas HRE 36/30 is een betrouwbare en efficiënte cv-ketel die zowel warm water als verwarming levert. Met de juiste installatie, gebruik en onderhoud kan deze ketel jarenlang zorgen voor comfort in uw huis. Raadpleeg altijd de handleiding voor specifieke instructies en richtlijnen met betrekking tot uw model. Als u twijfelt of problemen ondervindt, neem dan contact op met een erkende installateur.

Plaats een reactie