Handleiding iPad: Alles wat je moet weten

De iPad is een van de meest populaire tablets op de markt en biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden. Of je nu een nieuwe iPad hebt gekocht of al een tijdje een iPad gebruikt, het is altijd handig om een handleiding bij de hand te hebben. In deze handleiding iPad zullen we alle belangrijke aspecten van het gebruik van een iPad behandelen, zodat je het maximale uit je apparaat kunt halen.

1. Het instellen van je iPad

Voordat je aan de slag kunt gaan met je iPad, moet je deze eerst instellen. Volg deze stappen om je iPad in te stellen:

 1. Zet je iPad aan door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.
 2. Selecteer je taal en regio.
 3. Verbind je iPad met een Wi-Fi-netwerk.
 4. Log in met je Apple ID of maak een nieuwe Apple ID aan.
 5. Stel Touch ID of Face ID in voor extra beveiliging.
 6. Volg de instructies op het scherm om je iPad verder in te stellen.

2. Het gebruik van het startscherm

Het startscherm van je iPad is de plek waar je al je apps kunt vinden. Hier zijn enkele handige tips voor het gebruik van het startscherm:

 • Tik op een app-pictogram om de app te openen.
 • Veeg naar links of rechts om door verschillende pagina’s met apps te bladeren.
 • Houd een app-pictogram ingedrukt om de apps te verplaatsen of te verwijderen.
 • Maak mappen aan door een app-pictogram op een ander app-pictogram te slepen.
 • Tik op de zoekbalk bovenaan het startscherm om snel een app te vinden.

3. Het downloaden van apps

Een van de grootste voordelen van de iPad is de toegang tot de App Store, waar je duizenden apps kunt downloaden. Volg deze stappen om apps te downloaden:

 1. Open de App Store op je iPad.
 2. Tik op het tabblad ‘Apps’ onderaan het scherm.
 3. Blader door de verschillende categorieën of zoek naar een specifieke app.
 4. Tik op de app die je wilt downloaden.
 5. Tik op de knop ‘Download’ en voer indien nodig je Apple ID-wachtwoord in.
 6. Wacht tot de app is gedownload en tik vervolgens op ‘Open’ om de app te starten.

4. Het gebruik van de belangrijkste apps

De iPad wordt geleverd met een aantal ingebouwde apps die je kunt gebruiken voor verschillende taken. Hier zijn enkele van de belangrijkste apps en hoe je ze kunt gebruiken:

4.1 Safari

Safari is de standaard webbrowser op de iPad. Hiermee kun je websites bezoeken, bladwijzers maken en meer. Tik op het Safari-pictogram op je startscherm om de app te openen. Gebruik de adresbalk bovenaan het scherm om een website-URL in te voeren en tik op ‘Enter’ om de website te laden.

4.2 Mail

Met de Mail-app kun je e-mails verzenden en ontvangen op je iPad. Tik op het Mail-pictogram op je startscherm om de app te openen. Voer je e-mailadres en wachtwoord in om je e-mailaccount in te stellen. Tik op ‘Nieuw bericht’ om een nieuwe e-mail op te stellen en tik op ‘Verzenden’ om de e-mail te verzenden.

4.3 Foto’s

Met de Foto’s-app kun je al je foto’s en video’s op je iPad bekijken en beheren. Tik op het Foto’s-pictogram op je startscherm om de app te openen. Blader door je foto’s en video’s en tik op een foto om deze in volledig scherm te bekijken. Gebruik de opties onderaan het scherm om foto’s te bewerken, delen of verwijderen.

5. Het beheren van instellingen

Om je iPad aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren, kun je verschillende instellingen wijzigen. Hier zijn enkele belangrijke instellingen die je kunt aanpassen:

 • Wi-Fi: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Wi-Fi’ om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk.
 • Beeldscherm en helderheid: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Beeldscherm en helderheid’ om de helderheid van het scherm aan te passen.
 • Notificaties: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Berichtgeving’ om meldingen in te schakelen of uit te schakelen voor verschillende apps.
 • Privacy: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Privacy’ om de privacy-instellingen van je iPad te beheren.
 • Algemeen: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ om verschillende algemene instellingen aan te passen, zoals datum en tijd, toetsenbord, taal en meer.

Conclusie

In deze handleiding iPad hebben we de belangrijkste aspecten van het gebruik van een iPad behandeld. Van het instellen van je iPad tot het downloaden van apps en het beheren van instellingen, hopelijk heb je nu een beter begrip van hoe je het maximale uit je iPad kunt halen. Vergeet niet om regelmatig de App Store te controleren op nieuwe apps en updates voor je bestaande apps. Veel plezier met je iPad!

Plaats een reactie