Handleiding Intex Zwembad

Een Intex zwembad is een geweldige toevoeging aan elke tuin. Het biedt verkoeling en plezier voor het hele gezin tijdens warme zomerdagen. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je Intex zwembad, is het belangrijk om de handleiding te volgen. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je je Intex zwembad kunt opzetten, onderhouden en afbreken.

Opzetten van het Intex zwembad

Voordat je begint met het opzetten van je Intex zwembad, is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en stevig is, en vrij van scherpe voorwerpen die het zwembad kunnen beschadigen. Volg vervolgens de onderstaande stappen:

 1. Leg het grondzeil op de gekozen locatie. Dit beschermt de onderkant van het zwembad tegen schade.
 2. Plaats het frame van het zwembad op het grondzeil. Zorg ervoor dat alle buizen goed in elkaar passen en stevig vastzitten.
 3. Bevestig de liner aan het frame van het zwembad. Zorg ervoor dat de liner strak en glad is, zonder plooien of vouwen.
 4. Vul het zwembad met water. Zorg ervoor dat het waterpeil gelijkmatig verdeeld is en het zwembad niet overloopt.
 5. Installeer de filterpomp en sluit deze aan op het zwembad. Volg de instructies in de handleiding van de filterpomp voor de juiste installatie.
 6. Laat de filterpomp enkele uren draaien om het water te reinigen en te circuleren.

Onderhoud van het Intex zwembad

Het onderhouden van je Intex zwembad is essentieel om de waterkwaliteit te behouden en ervoor te zorgen dat het zwembad schoon en veilig blijft. Volg deze richtlijnen voor het onderhoud:

 • Controleer regelmatig het waterpeil van het zwembad. Vul indien nodig water bij om het op het juiste niveau te houden.
 • Test het water regelmatig met een zwembadtestkit om de pH-waarde en chloorwaarde te controleren. Pas indien nodig de waterchemicaliën aan om de juiste balans te behouden.
 • Reinig het zwembad regelmatig met een zwembadborstel en netje om vuil, bladeren en insecten te verwijderen.
 • Maak de filterpomp regelmatig schoon volgens de instructies in de handleiding van de pomp. Vervang indien nodig de filtercartridge.
 • Gebruik een zwembadafdekking wanneer het zwembad niet in gebruik is om vuil en bladeren buiten te houden.

Afbreken van het Intex zwembad

Wanneer het zwemseizoen voorbij is, is het tijd om je Intex zwembad af te breken. Volg deze stappen om het zwembad op de juiste manier af te breken:

 1. Sluit de filterpomp af en koppel deze los van het zwembad.
 2. Verwijder de liner van het frame van het zwembad. Zorg ervoor dat je dit voorzichtig doet om beschadigingen te voorkomen.
 3. <li.Laat het water uit het zwembad lopen met behulp van een tuinslang of een afvoerpomp. Zorg ervoor dat je het water op een geschikte plaats laat weglopen.

 4. Maak het frame van het zwembad schoon en droog voordat je het opbergt. Verwijder eventueel vuil of bladeren.
 5. Laat de liner volledig drogen voordat je deze opvouwt en opbergt. Zorg ervoor dat er geen vocht achterblijft om schimmelvorming te voorkomen.
 6. Berg alle onderdelen van het zwembad op een droge en veilige plaats op, zodat je ze volgend jaar weer kunt gebruiken.

Door de handleiding van je Intex zwembad te volgen, kun je ervoor zorgen dat je zwembad veilig en goed onderhouden blijft. Geniet van eindeloos plezier en verkoeling in je eigen achtertuin met je Intex zwembad!

Plaats een reactie