Handleiding Intergas Kompakt HRE

De Intergas Kompakt HRE is een populaire cv-ketel die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en energiezuinigheid. In deze handleiding zullen we uitleggen hoe je deze ketel kunt installeren, onderhouden en gebruiken. Of je nu een ervaren installateur bent of een doe-het-zelver, deze handleiding zal je helpen om het maximale uit je Intergas Kompakt HRE te halen.

Installatie

Voordat je begint met de installatie van de Intergas Kompakt HRE, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de juiste gereedschappen en materialen beschikt. Zorg ervoor dat je een waterpas, een pijpsnijder, een verstelbare moersleutel en een schroevendraaier bij de hand hebt. Daarnaast heb je ook een geschikte rookgasafvoer nodig, die voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften.

Volg de onderstaande stappen om de Intergas Kompakt HRE correct te installeren:

 1. Zorg ervoor dat de gas- en waterleidingen zijn afgesloten voordat je begint met de installatie.
 2. Plaats de ketel op een stevige en vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de ketel voor onderhoud en ventilatie.
 3. Sluit de gas- en waterleidingen aan op de juiste aansluitpunten van de ketel. Gebruik hierbij de juiste fittingen en zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht.
 4. Installeer de rookgasafvoer volgens de voorschriften van de fabrikant. Zorg ervoor dat de afvoer vrij is van obstakels en dat er geen lekkages zijn.
 5. Sluit de elektrische voeding aan op de ketel. Zorg ervoor dat de spanning overeenkomt met de specificaties van de ketel.
 6. Controleer alle aansluitingen en verbindingen op lekkages voordat je de ketel in bedrijf stelt.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de Intergas Kompakt HRE optimaal blijft presteren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstaken die je moet uitvoeren:

 • Reinig regelmatig de buitenkant van de ketel met een vochtige doek. Verwijder stof en vuil om de luchttoevoer niet te belemmeren.
 • Controleer de waterdruk van de ketel. Deze moet tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen. Indien nodig, vul het systeem bij met water.
 • Controleer de condensafvoer op verstoppingen. Reinig indien nodig de afvoer om te voorkomen dat er water in de ketel lekt.
 • Controleer regelmatig de rookgasafvoer op lekkages en scheuren. Repareer of vervang indien nodig de afvoer om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.
 • Laat jaarlijks een professionele onderhoudsbeurt uitvoeren door een erkende installateur. Deze kan de ketel grondig reinigen, de onderdelen controleren en eventuele problemen oplossen.

Gebruik

De Intergas Kompakt HRE is eenvoudig te bedienen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het gebruik van de ketel:

 • Stel de gewenste temperatuur in met behulp van de thermostaat. De ketel zal automatisch opstarten en verwarmen tot de gewenste temperatuur is bereikt.
 • Controleer regelmatig de druk- en temperatuurindicatoren op de ketel. Als de druk te laag is, vul het systeem dan bij met water. Als de temperatuur te hoog is, schakel de ketel dan uit en neem contact op met een professional.
 • Controleer regelmatig de waterkwaliteit in het systeem. Als het water te hard is, overweeg dan om een waterontharder te installeren om kalkaanslag te voorkomen.
 • Controleer de condensafvoer regelmatig op lekkages. Als er water lekt, schakel de ketel dan uit en neem contact op met een professional.
 • Laat de ketel jaarlijks controleren door een erkende installateur om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken.

Met deze handleiding zou je nu in staat moeten zijn om de Intergas Kompakt HRE correct te installeren, onderhouden en gebruiken. Volg altijd de instructies van de fabrikant en neem contact op met een professional als je twijfelt of als er zich problemen voordoen. Door goed voor je ketel te zorgen, kun je genieten van een comfortabel en energiezuinig verwarmingssysteem.

Plaats een reactie