Garmin Edge Explore Handleiding

Garmin Edge Explore Handleiding

De Garmin Edge Explore is een geavanceerde fietscomputer die speciaal is ontworpen voor fietsers die graag nieuwe routes willen ontdekken en hun prestaties willen verbeteren. In deze handleiding zullen we de belangrijkste functies en instellingen van de Garmin Edge Explore bespreken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van dit apparaat.

Belangrijkste functies

De Garmin Edge Explore biedt een breed scala aan functies die je kunnen helpen bij het plannen en volgen van je fietstochten. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • GPS-navigatie: Met de Garmin Edge Explore kun je eenvoudig nieuwe routes plannen en volgen. Het apparaat heeft gedetailleerde kaarten en turn-by-turn navigatie om je te begeleiden tijdens je fietstochten.
 • Trainingsfuncties: De Garmin Edge Explore biedt verschillende trainingsfuncties om je prestaties te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld je hartslag, snelheid en afstand bijhouden, evenals geavanceerde statistieken zoals VO2 max en hersteltijd.
 • Connectiviteit: Met de Garmin Edge Explore kun je eenvoudig verbinding maken met je smartphone via Bluetooth. Hierdoor kun je meldingen ontvangen, oproepen beantwoorden en je fietstochten delen op sociale media.
 • LiveTrack: Met de LiveTrack-functie kunnen je vrienden en familie je in realtime volgen tijdens je fietstochten. Dit zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust, vooral als je alleen fietst.
 • Strava-segmenten: Als je een Strava-gebruiker bent, kun je je Garmin Edge Explore koppelen aan je Strava-account. Hierdoor kun je Strava-segmenten op je apparaat bekijken en je prestaties vergelijken met andere fietsers.

Instellingen

Om de Garmin Edge Explore optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk om de juiste instellingen te configureren. Hier zijn enkele belangrijke instellingen die je moet overwegen:

 • Taal en eenheden: Stel de gewenste taal en eenheden in op je Garmin Edge Explore. Dit zorgt ervoor dat alle informatie op het apparaat in een voor jou begrijpelijke taal wordt weergegeven.
 • Sensoren koppelen: Als je gebruik wilt maken van sensoren zoals een hartslagmeter of snelheidssensor, moet je deze koppelen met je Garmin Edge Explore. Volg de instructies in de handleiding om de sensoren correct te koppelen.
 • Profielen aanpassen: De Garmin Edge Explore biedt verschillende profielen, zoals racefiets, mountainbike en indoor fietsen. Pas de profielen aan op basis van je voorkeuren en het type fietstocht dat je gaat maken.
 • Display-instellingen: Pas de display-instellingen aan op basis van je voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld de helderheid, het contrast en de gegevensvelden aanpassen om de weergave te optimaliseren.
 • Connectiviteit instellen: Configureer de Bluetooth-instellingen op je Garmin Edge Explore om verbinding te maken met je smartphone. Hierdoor kun je meldingen ontvangen en je fietstochten delen.

Gebruik van de Garmin Edge Explore

De Garmin Edge Explore is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen met het gebruik van dit apparaat:

 1. Zet de Garmin Edge Explore aan door op de aan/uit-knop te drukken.
 2. Selecteer je taal en eenheden in het menu.
 3. Volg de instructies op het scherm om je profiel en persoonlijke gegevens in te stellen.
 4. Koppel eventuele sensoren die je wilt gebruiken met je Garmin Edge Explore.
 5. Plan je route door naar het navigatiemenu te gaan en een bestemming in te voeren.
 6. Start je fietstocht en volg de turn-by-turn aanwijzingen op het scherm.
 7. Na je fietstocht kun je je gegevens synchroniseren met de Garmin Connect-app op je smartphone.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag met de Garmin Edge Explore en genieten van al zijn functies en mogelijkheden.

Conclusie

De Garmin Edge Explore is een uitstekende fietscomputer voor fietsers die graag nieuwe routes willen ontdekken en hun prestaties willen verbeteren. Met de juiste instellingen en het gebruik van de verschillende functies kun je optimaal gebruik maken van dit apparaat. Volg de handleiding en geniet van je fietstochten met de Garmin Edge Explore!

Plaats een reactie