Bauknecht combimagnetron handleiding

Een combimagnetron is een handig apparaat dat zowel als magnetron en als oven kan worden gebruikt. Het merk Bauknecht staat bekend om zijn kwalitatieve combimagnetrons. In deze handleiding zullen we uitleggen hoe je de Bauknecht combimagnetron kunt gebruiken en welke functies en instellingen er beschikbaar zijn.

Belangrijkste functies van de Bauknecht combimagnetron

De Bauknecht combimagnetron biedt een breed scala aan functies en instellingen om aan al je kookbehoeften te voldoen. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Magnetronfunctie: Met de magnetronfunctie kun je snel en eenvoudig gerechten opwarmen of ontdooien.
 • Ovenfunctie: De ovenfunctie maakt het mogelijk om te bakken, braden en grillen. Je kunt zelfs meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden dankzij de verschillende ovenstanden.
 • Combinatiefunctie: Met de combinatiefunctie kun je zowel de magnetron- als de ovenfunctie tegelijkertijd gebruiken. Dit is handig wanneer je gerechten wilt bereiden die zowel snel moeten worden opgewarmd als gegrild of gebakken moeten worden.
 • Automatische programma’s: De Bauknecht combimagnetron heeft verschillende automatische programma’s voor verschillende soorten gerechten, zoals pizza, pasta, groenten en vlees. Hierdoor hoef je alleen maar het gewenste programma te selecteren en de magnetron doet de rest.
 • Timer en klok: De combimagnetron heeft een ingebouwde timer en klok, zodat je de bereidingstijd kunt instellen en de tijd in de gaten kunt houden.

Het gebruik van de Bauknecht combimagnetron

Om de Bauknecht combimagnetron te gebruiken, volg je de onderstaande stappen:

 1. Zorg ervoor dat de combimagnetron is aangesloten op een stopcontact en dat de stekker in het stopcontact zit.
 2. Open de deur van de combimagnetron en plaats het gerecht dat je wilt bereiden op het draaiplateau of het rooster.
 3. Sluit de deur van de combimagnetron en stel de gewenste functie, temperatuur en bereidingstijd in. Dit kan worden gedaan met behulp van de draaiknoppen en/of de knoppen op het bedieningspaneel.
 4. Druk op de startknop om het bereidingsproces te starten.
 5. De combimagnetron zal het gerecht bereiden volgens de ingestelde instellingen. Je kunt de voortgang van het bereidingsproces volgen op het display.
 6. Zodra de bereidingstijd is verstreken, zal de combimagnetron een signaal afgeven om aan te geven dat het gerecht klaar is. Open voorzichtig de deur van de combimagnetron en haal het gerecht eruit met behulp van ovenwanten, omdat het heet kan zijn.

Veiligheidsmaatregelen

Het is belangrijk om de volgende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bij het gebruik van de Bauknecht combimagnetron:

 • Lees de handleiding zorgvuldig door voordat je de combimagnetron gebruikt.
 • Plaats geen metalen voorwerpen in de combimagnetron, omdat deze vonken kunnen veroorzaken.
 • Gebruik altijd ovenwanten bij het openen van de deur en het verwijderen van hete gerechten.
 • Laat kinderen nooit zonder toezicht de combimagnetron gebruiken.
 • Reinig de combimagnetron regelmatig om ophoping van vuil en vet te voorkomen.

Conclusie

De Bauknecht combimagnetron is een veelzijdig apparaat dat je helpt bij het bereiden van heerlijke maaltijden. Met de verschillende functies en instellingen kun je gemakkelijk gerechten opwarmen, bakken, braden en grillen. Door de automatische programma’s en de timer is het gebruik van de combimagnetron eenvoudig en handig. Vergeet niet om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen om ongelukken te voorkomen. Met de Bauknecht combimagnetron handleiding bij de hand, ben je klaar om te genieten van de vele mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft.

Plaats een reactie