Accu-Chek Performa Handleiding

De Accu-Chek Performa handleiding is een essentieel hulpmiddel voor gebruikers van de Accu-Chek Performa bloedglucosemeter. Deze handleiding biedt gedetailleerde instructies en richtlijnen voor het correct gebruik van de meter, het uitvoeren van bloedglucosemetingen en het interpreteren van de resultaten. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de Accu-Chek Performa handleiding bespreken, inclusief de functies van de meter, het gebruik van teststrips en het begrijpen van de meetresultaten.

Functies van de Accu-Chek Performa Meter

De Accu-Chek Performa meter is een geavanceerd apparaat dat speciaal is ontworpen voor mensen met diabetes om hun bloedglucosewaarden te meten. Het biedt verschillende functies die het meten van bloedglucose eenvoudig en nauwkeurig maken. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • Groot en gemakkelijk af te lezen display: De meter heeft een groot display met duidelijke cijfers, waardoor het gemakkelijk is om de meetresultaten te lezen, zelfs voor mensen met verminderd zicht.
 • Snelle meettijd: De Accu-Chek Performa meter levert resultaten binnen 5 seconden, waardoor gebruikers snel inzicht krijgen in hun bloedglucosewaarden.
 • Geheugenfunctie: De meter slaat de meetresultaten automatisch op, zodat gebruikers hun voortgang in de tijd kunnen volgen en trends kunnen identificeren.
 • Automatische codering: De meter codeert automatisch de teststrips, waardoor gebruikers geen aparte code hoeven in te voeren voor elke meting.
 • Verlichte teststripgleuf: De meter is uitgerust met een verlichte teststripgleuf, waardoor het eenvoudig is om teststrips in te voeren, zelfs in situaties met weinig licht.

Het Gebruik van Teststrips

De Accu-Chek Performa meter maakt gebruik van speciale Accu-Chek Performa teststrips om bloedglucosemetingen uit te voeren. Het correct gebruik van de teststrips is essentieel voor nauwkeurige meetresultaten. Hier zijn de stappen die u moet volgen bij het gebruik van de teststrips:

 1. Zorg ervoor dat uw handen schoon en droog zijn voordat u de teststrip aanraakt.
 2. Plaats een nieuwe teststrip in de meter en wacht tot het bloeddruppelsymbool op het display verschijnt.
 3. Prik uw vinger met een lancet en breng een kleine druppel bloed aan op het groene gedeelte van de teststrip.
 4. Wacht tot de meter het bloedmonster heeft geanalyseerd en het meetresultaat op het display weergeeft.
 5. Verwijder de gebruikte teststrip en schakel de meter uit.

Het is belangrijk om de instructies in de Accu-Chek Performa handleiding nauwkeurig te volgen om ervoor te zorgen dat de testresultaten betrouwbaar zijn. Het niet correct gebruiken van de teststrips kan leiden tot onnauwkeurige metingen en mogelijk verkeerde behandelbeslissingen.

Het Begrijpen van de Meetresultaten

De Accu-Chek Performa meter geeft meetresultaten weer in milligram per deciliter (mg/dL) of millimol per liter (mmol/L), afhankelijk van de instellingen van de gebruiker. Het is belangrijk om de meetresultaten correct te interpreteren om een goed inzicht te krijgen in uw bloedglucosewaarden. Hier zijn enkele richtlijnen voor het begrijpen van de meetresultaten:

 • Normale bloedglucosewaarden: Over het algemeen worden bloedglucosewaarden tussen 70-130 mg/dL (3,9-7,2 mmol/L) als normaal beschouwd voor mensen zonder diabetes. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de streefwaarden kunnen variëren, afhankelijk van individuele behoeften en medische adviezen.
 • Hoge bloedglucosewaarden (hyperglycemie): Een bloedglucosewaarde hoger dan 180 mg/dL (10,0 mmol/L) kan wijzen op hyperglycemie, wat kan duiden op onvoldoende controle van diabetes. Het is belangrijk om medische hulp te zoeken en uw behandelplan aan te passen als u herhaaldelijk hoge bloedglucosewaarden heeft.
 • Lage bloedglucosewaarden (hypoglycemie): Een bloedglucosewaarde lager dan 70 mg/dL (3,9 mmol/L) kan wijzen op hypoglycemie, wat kan leiden tot symptomen zoals zwakte, duizeligheid en verwardheid. Het is belangrijk om snel koolhydraten te consumeren om de bloedglucosewaarden te verhogen en medische hulp te zoeken indien nodig.

Het is raadzaam om regelmatig contact op te nemen met uw zorgverlener om uw meetresultaten te bespreken en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Conclusie

De Accu-Chek Performa handleiding is een waardevol hulpmiddel voor gebruikers van de Accu-Chek Performa bloedglucosemeter. Het biedt gedetailleerde instructies en richtlijnen voor het correct gebruik van de meter, het gebruik van teststrips en het begrijpen van de meetresultaten. Door de handleiding zorgvuldig te volgen, kunnen gebruikers nauwkeurige bloedglucosemetingen uitvoeren en hun diabetes effectief beheren. Het is belangrijk om altijd contact op te nemen met een zorgverlener voor persoonlijk advies en begeleiding met betrekking tot uw diabetesbehandeling.

Plaats een reactie